© BELGA

Eupen 1 STVV 0  

Flater van doelman Suzuki kost STVV alweer punten

STVV betaalde zondagavond een zoveelste flater van Zion Suzuki cash. Renaud Emond profiteerde toen de Japanse doelman een bal kinderlijk loste. De Kanaries kwamen niet verder dan een bal op de paal van Ogawa.

Gunter Schoofs

Zoals verwacht liet Thorsten Fink enkele vermoeide pionnen aan de kant. Linkerflank Bocat-Koïta kreeg rust, Ogawa en Barnes stonden aan de aftrap. Voor Ogawa was het zijn eerste basisstek in competitie.

Barnes was de eerste Kanarie die voor enige opschudding zorgde. Hij nam een verre pass van Godeau achter het steunbeen mee en wroette zichzelf in schietpositie. De uithaal was iets te onbesuisd, maar Barnes kreeg de handen wel op mekaar van een goed gevuld bezoekend supportersvak. Het zou helaas het enige wapenfeit worden van Barnes. Hij greep een nieuwe kans niet in het Kehrwegstadion.

De eerste Eupense kans was meteen bingo. Suzuki - wat een misser - loste een simpele hoge bal. Alweer. Zo was het wel erg makkelijk voor veteraan Emond om de score te openen. Een eerste Eupense goal in 600 minuten. Takayuki Tateishi verwacht dat Suzuki uitgaand ooit een recordtransfer zal worden voor STVV, dan moeten dit soort flaters er wel uit bij de Japanse numero uno.

© BELGA

Verontschuldigingen van de kant van Zion Suzuki bij de ploegmakkers. Zij moesten op zoek naar een antwoord. Steuckers trapte net over, Zahiroleslam maakte vuile meters. Ogawa leverde op het halfuur een uitstekende voorzet af, Barnes leek op weg naar de gelijkmaker, maar vocht onhandig met de bal. Ogawa zelf kreeg een nog betere kans op de gelijkmaker. Delorge met een verre bal naar Steuckers, Ogawa kraakte van dichtbij zijn schot.

Roep om Bertaccini

Sint-Truiden was baas. Slonina had de handen vol met een uithaal van Ito. Nu al begon Eupen met tijdrekken. Een gelijkmaker realiseren voor de rust werd zo heel moeilijk. Zahiroleslam stapelde de foutjes op, de Truiense aanhang riep nu al luidkeels op Bertaccini. Fink gaf geen gehoor.

Balbezit à volonté voor STVV, ook na de kampwissel. Maar kansen? Daarop bleef het lang wachten. STVV vond voorin geen aansluiting. Zahiroleslam en Barnes waren niet bij machte. Vlak voor het uur dan toch bijna de 1-1. Weer met Ogawa als eindstation, zijn trap met links strandde tegen de paal. Het was het sein voor meer Truiense druk. Ito werd in laatste instantie afgeblokt, de zwieper van Steuckers zoefde maar net naast. Lambert soleerde Eupen tussendoor bijna naar de 2-0. Suzuki zat er dit keer gelukkig met de voet tussen.

© BELGA

Kwam er nog een gelijkmaker in het slotkwartier? Kaya kreeg een kopkans. Een bal van ingevallen Bertaccini werd net voor de lijn weggeveegd. Delorge talmde dan weer net iets te lang aan de tweede paal. Suzuki haalde nog knap een Eupens schot uit de winkelhaak, helaas werd hij toch de verliezer van de avond. De 1-0 bleef op het bord.

EUPEN: Slonina - Paeshuyse, Palsson, Filin, Davidson - Keita, Lambert, Baiye, Nuhu - Emond, Charles-Cook.

STVV: Suzuki - Van Helden, Smets, Godeau - Vanwesemael, Delorge, Ito, Ogawa - Steuckers, Barnes, Zahiroleslam.

Vervangingen: 42’ Keita door Deom, 66’ Vanwesemael door Ananou, 66’ Barnes door Koïta, 69’ Nuhu door Kral, 76’ Zahiroleslam door Bertaccini, 76’ Van Helden door Kaya, 85’ Ogawa door Bocat, 87’ Charles-Cook door Finnbogason, 87’ Emond door Filorizzo.

Doelpunt: 10’ Emond 1-0.

Gele kaarten: Paeshuyse (fout), Vanwesemael (fout), Lambert (fout).

Scheidsrechter: Michiel Allaerts.

Toeschouwers: 2.016. (gus)

Aangeboden door onze partners