© rr

Hoe zit het met de Rode Duivels in het buitenland enkele dagen voor de selectie? Saelemaekers linksbuiten, Al-Dakhil in de tribune, Carrasco en Theate geblesseerd

Op donderdag maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn selectie bekend voor de oefeninterlands tegen Ierland en Engeland eind maart. Wij zochten eens uit hoe het nu precies gaat met onze Rode Duivels in het buitenland. Dat was best verrassend: Koni De Winter is in vorm, Vermeeren moet niet wanhopen en Tielemans is ook terug.

Jürgen Geril

Matz Sels: Brighton-Nottingham Forest: 1-0 > 90 speelminuten

Deze winter verhuisde hij voor 8 miljoen euro van Stasbourg naar Nottingham Forest. Daar is Sels de vaste keeper geworden. Hij verloor van Brighton dankzij een owngoal. In de Premier League strijdt Forest voor het behoud. Sels won nog maar één match en hield één keer de nul. Tegen West Ham.

Koen Casteels: Bayer Leverkusen-Wolfsburg: 2-0 > 90 speelminuten

Wordt hij de nummer 1 van de Rode Duivels of Sels? Bij Wolfsburg blijft hij de eerste keeper ondanks zijn aflopend contract. Tegen leider Bayer Leverkusen zat winst er evenwel niet in.

Thomas Kaminski: Crystal Palace-Luton Town: 1-1 > 90 speelminuten

Ook Luton Town staat in Engeland net boven de degradatieplaatsen. Kaminski houdt nog altijd de ervaren Nederlander Tim Krul op de bank. Zijn ploeg pakte nu een punt tegen Crystal Palace dankzij een goal in de 96ste minuut.

Mile Svilar: Fiorentina-AS Roma 2-2 > 90 speelminuten

Aangezien hij een selectie voor Servië weigert, is het plausibel dat Mile Svilar wordt opgeroepen. In de plaats van Arnaud Bodart? In de Serie A heeft hij zijn plaats veroverd bij AS Roma en hij stopte tegen Fiorentina een penalty.

Mile Svilar.© REUTERS

Ameen Al-Dakhil: West Ham-Burnley: 2-2 > 0 speelminuten

Het Burnley van Vincent Kompany kon tegen West Ham alweer niet winnen. Overleven in de Premier League is nog altijd een bijna mission impossible. Het liedje van Ameen Al-Dakhil lijkt ook uitgezongen. Hij heeft sinds begin februari geen minuut gespeeld en zit niet meer in de selectie.

Wout Faes: Hull City-Leicester City: 2-2 > 90 speelminuten

Leicester City is de fiere leider in de Engelse Championship, maar zag zijn voorsprong slinken na een slechte reeks met 4 op 15. Ook nu botste het op Hull City: 2-2. Wout Faes is niet weg te denken uit de defensie. Hij speelt altijd.

Hannes Delcroix: West Ham-Burnley: 2-2 > 22 speelminuten

Na een erg moeilijk begin bij Burnley speelt hij nu weer ietsje meer als invaller. De verdediger moest voor meer defensieve stabiliteit zorgen tegen West Ham, maar zag de zege nog wegglippen.

Koni De Winter: Genoa-Monza: 2-3 > 90 speelminuten

Als Al-Dakhil en Vanheusden (geblesseerd) niet worden opgeroepen door Tedesco, dan is Koni De Winter een logisch alternatief. Genoa is een middenmoter in de Serie A en De Winter is een vaste waarde achteraan.

Siebe Van der Heyden: Barcelona-Mallorca 1-0 > 0 speelminuten

Moest Tedesco eraan denken om Van der Heyden op te roepen: het heeft weinig zin. De linksvoetige verdediger zit bij Mallorca meer niet dan wel in de selectie en komt weinig aan spelen toe. Hij bezocht afgelopen weekend wel zijn ex-club Union.

Siebe Van der Heyden.© Isosport

Arthur Theate: Lille-Rennes: 2-2 > 57 speelminuten

In de strijd om Europees voetbal verspeelde Stade Rennes nog twee belangrijke punten tegen Lille. Voor Arthur Theate eindigde de match na een uur spelen. De Belg die als centrale verdediger voetbalde, moest geblesseerd naar de kant. Volgens zijn eigen inschatting zouden de interlands niet in het gedrang komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sebastiaan Bornauw: Bayer Leverkusen-Wolfsburg: 2-0 > 60 speelminuten

Mocht na een halfuur spelen al invallen voor aanvaller Jonas Wind. Een tactische wissel om meer defensieve power te krijgen. Het waren zijn eerste speelminuten in de jongste vijf duels.

Timothy Castagne: Wolverhampton-Fulham: 2-1 > 80 speelminuten

De vaste rechtsachter van Fulham, dat mooi meedraait als middenmoter in de Premier League (12de plaats). Tegen Wolverhampton leed hij wel een nederlaag. Castagne werd op tien minuten voor tijd om tactische redenen gewisseld.

Alexis Saelemaekers: Bologna-Inter: 0-1 > 74 speelminuten

Bologna leed voor het eerst puntenverlies in zeven competitiematchen en staat mooi vierde in de Serie A. Spits Joshua Zirkzee is er de grote man, maar Alexis Saelemaekers wordt ook geapprecieerd. De winger speelt tegenwoordig altijd als linksbuiten en niet meer als rechtsback.

Youri Tielemans: Aston Villa-Tottenham: 0-4 > 58 speelminuten

Youri Tielemans kende een moeilijk begin bij Aston Villa, maar werpt zich nu toch weer op als basisspeler. Villa draait mee bovenin het klassement na een serie van 12 op 15 waaraan de Belgische middenvelder meehielp. Nu wel pijnlijk onderuit tegen Tottenham. Toen TheSpurs snel twee keer scoorden, werd hij om tactische redenen gewisseld.

Youri Tielemans.© AP

Amadou Onana: Manchester United-Everton: 2-0 > 90 speelminuten

Afgelopen winter genoot hij interesse van Arsenal, maar speelde een tijdje zijn basisplaats kwijt bij staartploeg Everton. Die stek heeft hij sinds twee weken terug, maar The Toffees verloren twee keer. Tegen Man United pakte hij zijn gebruikelijke gele kaart.

Orel Mangala: Lorient-Olympique Lyon: 0-2 > 0 speelminuten

Na zijn toptransfer van Nottingham Forest naar Lyon integreerde Orel Mangala zich heel snel in het Franse team. Olympique klom uit de degradatiezone met Mangala op het middenveld. Tegen Lorient ontbrak hij wel wegens ziekte.

Olivier Deman: Werder Bremen-Borussia Dortmund: 1-2 > 0 speelminuten

Dit weekend was hij geel-geschorst, maar de weken ervoor begon Deman ook geregeld op de bank bij Werder Bremen. Eigenlijk wisselt hij periodes als vaste waarde af met periodes als joker.

Arthur Vermeeren: Cádiz-Atlético: 2-0 > 19 speelminuten

Atlético deed een slechte zaak tegen laagvlieger Cádiz. Arthur Vermeeren kreeg wel zijn derde kans bij de Madrilenen: één basisplaats en twee keer ingevallen. Toen hij tegen Cádiz op het veld kwam was het al 2-0, maar de 19-jarige Belg wilde zich laten zien. De Spaanse pers vond hem actief. Hij kreeg ook geel.

Arthur Vermeeren.© Europa Press via Getty Images

Aster Vranckx: Bayer Leverkusen-Wolfsburg: 2-0 > 27 speelminuten

Een vaste waarde bij Wolfsburg is hij niet. Speelde in 2024 nog maar één volledige wedstrijd. Mag wel regelmatig invallen.

Roméo Lavia: Chelsea-Newcastle: ?-? > vanavond om 21 uur

De middenvelder van 62 miljoen is nog altijd geblesseerd aan de hamstring. Hij speelde dit seizoen maar in een match 32 minuten mee. Het EK? Daar moet hij niet aan denken.

Leander Dendoncker: Napoli-Torino: 1-1 > 0 speelminuten

Napoli wisselde onlangs van coach, maar dat kwam Dendoncker nog niet echt ten goede. In de 1-6-overwinning tegen Sassuolo mocht hij nog 10 minuten invallen. De jongste twee matchen kwam hij niet van de bank

Kevin De Bruyne : Liverpool-Manchester City: 1-1 > 69 speelminuten

Het oog van de meester. Op een corner bediende hij via een ingestudeerd nummertje Josh Stones die de 0-1 scoorde. Liverpool scoorde nog tegen. Arsenal is zo de leider in de Premier League. KDB had na afloop wel een discussie met Guardiola over het spel.

Charles De Ketelaere: Juventus-Atalanta: 2-2 > 88 minuten

De Ketelaere vierde zijn 23ste verjaardag met een gelijkspel op bezoek bij Juventus. Hij werd enkele minuten voor affluiten gewisseld na een verdienstelijke partij. Atalanta blijft zesde.

Romelu Lukaku: Fiorentina-AS Roma: 2-2 > 90 speelminuten

AS Roma blijft vijfde in het klassement. Big Rom scoorde niet, maar zag zijn ploeg wel gelijkmaken in minuut 95. Zit in de competitie aan tien goals en drie assists.

Loïs Openda: RB Leipzig-Darmstadt: 2-0 > 70 speelminuten

Na zijn gemiste kansen in de Champions League tegen Real Madrid kreeg hij nieuwe mogelijkheden. Een doelpunt zat er weer niet in, maar in de vorige zeven competitieduels scoorde Openda wel zes keer.

Michy Batshuayi: Fenerbahçe-Pendikspor: 4-1 > 16 speelminuten

Na zijn goal in de Conference League tegen Union begon Batshuayi weer op de bank bij Fenerbahçe. De spits viel een kwartier voor tijd in bij 1-1 en zorgde nog mee voor een zinderend slot. In de 87ste minuut scoorde hij een penalty – al zijn 19de treffer dit seizoen – en Fenerbahçe won nog met 4-1.

Michy Batshuayi.© Isosport

Johan Bakayoko: Go Ahead Eagles-PSV: 0-1 > 24 speelminuten

De Nederlandse leider PSV Eindhoven boekte zijn 22ste zege van het seizoen. Johan Bakayoko kreeg wat rust en viel pas in in de tweede helft. Hij zag nog een goeie doelpoging op de paal botsen.

Dodi Lukebakio: Almeria-Sevilla: ?-? > vanavond om 21 uur

De flankaanvaller was weken out met een blessure aan de enkelligamenten. Hij is nu opnieuw fit, maar het blijft uitkijken naar zijn inzetbaarheid en ritme. Sevilla ontvangt pas vanavond Almeria.

Leandro Trossard: Arsenal-Brentford: 2-1 > 79 minuten

Arsenal is nog altijd in de titelstrijd verwikkeld in de Premier League en Trossard speelt daarin zijn rol. The Gunners wonnen nu acht competitiematchen op rij: 24 op 24. De Belg speelt soms als linksbuiten, af en toe in een meer centrale rol.

Yannick Carrasco: Al Shabab-Al Fayha: 2-3 > 0 speelminuten

De ervaren Rode Duivel ontbreekt al twee wedstrijden op rij in de selectie van Al Shabab. Hij is geblesseerd, maar de aard en de ernst van de blessure zijn voorlopig niet duidelijk.

Jérémy Doku: Liverpool-Manchester City: 1-1 > 21 speelminuten

In de Champions League moest hij uit voorzorg even aan de kant blijven met gevoelige spieren. Voor de clash met Liverpool zat de spurtbom wel in de kern. Hij kwam Julian Alvarez vervangen en liet enkele van zijn typische versnellingen zien zonder resultaat.

Mike Trésor: West Ham-Burnley: 2-2 > 0 speelminuten

Burnley slikte in de laatste minuten alweer een pijnlijke gelijkmaker. Het was niet dat Mike Trésor daar iets kan aan doen. Hij heeft sinds 31 januari niet meer meegespeeld met The Clarets.

Mike Trésor.© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer