© via REUTERS

Dodentol na overstromingen Sumatra loopt op tot 26

Na de overstromingen en aardverschuivingen op het Indonesische eiland Sumatra zijn nu al 26 doden geteld. Zeker elf mensen zijn nog vermist, zo blijkt maandag uit een nieuwe balans van de reddingsdiensten. Eerder was er sprake van 21 doden en zes vermisten.

mts
Bron: BELGA

Hevige regens hebben in het district Pesisir Selatan, in de provincie West-Sumatra, aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt. Meer dan 75.000 mensen moesten onderdak zoeken in tijdelijke opvangplaatsen.

In hetzelfde district kwamen 23 mensen om het leven en worden er nog zes vermist, volgens Fajar Sukma, het lokale hoofd van de hulpdiensten. In het district Padang Pariaman kwamen drie mensen om door het noodweer. “Het dodental kan nog verder oplopen”, waarschuwde Sukma.

Het regent maandag nog steeds en de weersomstandigheden en stroomuitval bemoeilijken het werk van de reddingsdiensten. Zondag slaagden ze erin om toegang te krijgen tot de zwaarst getroffen gebieden en hulp te verdelen onder de geëvacueerden.

Honderden huizen, bruggen, moskeeën en openbare gebouwen zijn beschadigd door het slechte weer. Aardverschuivingen komen regelmatig voor in Indonesië tijdens het regenseizoen, dat momenteel aan de gang is. Het probleem is in sommige regio’s verergerd door ontbossing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer