Kunstenares Janne Navis gaat samen met de leerlingen van Hasp-O Centrum haar werk ‘Wensput’ installeren vlak bij de school.© Jozef Croughs

Truiense kunstenares maakt kunstwerk met medewerking van studenten ‘Interieur & design’

Sint-Truiden -

In april worden opnieuw de tweejaarlijkse ‘Kunstwandelingen Kunstgroen’ in de omgeving van Sint-Truiden georganiseerd. De vzw ‘Kunst en Groen’ zal het Volmolenbos koppelen aan een kunstproject met als thema ‘expansie’.

Jozef Croughs

De uitgestippelde wandeling van ongeveer twee uur doet permanente kunstwerken en verschillende tijdelijke aan die voor deze gelegenheid geplaatst worden. “De vzw ‘Kunst en Groen’ wil Hasp-O Centrum bij het nieuwe traject betrekken. Daarom gaat kunstenares Janne Navis haar werk ‘Wensput’ installeren vlak bij de school, waar ook het pad naar het station loopt”, zegt campusdirecteur Ruth Bessemans.

Voor de realisatie van het werk kan de kunstenares beroep doen op de zesdejaarsleerlingen van Hasp-O Centrum van het vak Interieur & Design. In de wensput kunnen bezoekers munten droppen, in de bijbehorende wensbox kunnen wensen gedeponeerd worden. “Na afloop van de tentoonstelling eind september worden alle wensen uit de box gehaald, waarna de mooiste wens verkozen wordt. De munten uit de put worden gedoneerd aan een goed doel”, besluit Lore Vandecan, de leerkracht die het project begeleidt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer