© AFP

Lichaam geborgen na noodweer in Frankrijk, dodentol loopt op tot vier

De dodentol na het zware noodweer in het Franse departement Gard is gestegen naar vier, nadat het lichaam van een man is geborgen. Het gaat om de vader van de familie die zaterdagavond vermist raakte, meldt de prefectuur. Zondag raakte al bekend dat een van de dodelijke slachtoffers een Belg is.

mts
Bron: BELGA

Het lichaam dat nu gevonden is, is dat van de vader die vermist raakte met twee kinderen. De 40-jarige moeder van het gezin kon gered worden voordat hun auto zaterdagavond werd meegesleurd door een stijgende rivier in Dions, een dorp ten noorden van Nîmes. De twee kinderen, van 4 en 13 jaar oud, worden nog steeds vermist.

Ook zoeken de reddingsdiensten nog een man, die vermist raakte in de gemeente Saint-Martin-de-Valamas in het naburige departement Ardèche. Volgens een bron bij de gendarmerie was de man in kwestie de beheerder van een microwaterkrachtcentrale die zijn installatie ging controleren.

De krant Le Figaro schrijft dat de rivier de Gardon zich terugtrekt, waardoor bepaalde gebieden opnieuw toegankelijk worden. 

Afgelopen weekend namen meer dan 300 brandweerlieden, gendarmes en andere reddingswerkers deel aan de zoekacties, met behulp van boten, helikopters, drones en honden.

Voor zes departementen geldt nog code oranje voor wateroverlast. Het gaat om Charente-Maritime, Gironde, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Saône-et-Loire en Yonne. Verschillende wegen in Gard blijven ondertussen afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer