Café De Vlaskapel blijft ook maandag gesloten.© Bas De Wilde

32-jarige man aangehouden voor poging moord nadat cafébaas de keel werd overgesneden, twee kompanen nog altijd voortvluchtig

Kortrijk/Tielt -

De onderzoeksrechter heeft de 32-jarige J.V. uit Tielt aangehouden voor poging moord. De man werd opgepakt nadat hij samen met twee kompanen de cafébaas van café De Vlaskapel in Kortrijk de keel had overgesneden met een kapotgeslagen bierflesje. J. V. is geen onbekende voor het gerecht.

Bas De Wilde

Na een banale ruzie zaterdagavond over de betaling van een halve liter bier, trok de verdachte met twee kompanen naar café De Vlaskapel in de Moorseelsestraat. Daar werd de keel van cafébaas Jurgen Vankeersbilck (50) overgesneden en deelde het trio verschillende trappen en slagen uit toen hij op de grond lag. Ze zetten het op een lopen toen zijn vriendin het terras opstapte.

LEES OOK. Cafébaas vecht voor zijn leven na banale ruzie over wisselgeld: “Ik hoop dat hij het haalt”

Het slachtoffer ligt nog steeds in een kunstmatige coma, de recherche van de politiezone Vlas is nog volop bezig met het onderzoek. De onderzoeksrechter hield de verdachte aan voor poging moord. Hij wordt vrijdag voor de raadkamer geleid. Zijn twee kompanen zijn nog steeds voortvluchtig.

J.V. uit Tielt is geen onbekende voor het gerecht. Hij kwam eerder al in aanraking met justitie, onder meer voor verboden wapendracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER