© EPA-EFE

Drie mensen vermist in Spanje na noodweer

In Spanje zijn drie mensen vermist na het noodweer van afgelopen weekend. Dat hebben de autoriteiten maandag gemeld. De zoekacties worden voortgezet.

Bron: BELGA

Volgens de reddingsdiensten zijn twee van de drie vermisten minderjarig. Ze waren vrijdagmiddag aan het vissen op een strand op het eiland Gran Canaria, toen ze werden meegesleurd door de golven.

De derde vermiste werd zaterdagmiddag meegesleurd toen hij aan het zwemmen was aan een strand in Barcelona. De autoriteiten hadden die dag een waarschuwing uitgegeven vanwege het slechte weer veroorzaakt door de storm Monica. Er waren golven van 2,5 meter hoog.

 

De reddingsdiensten lieten maandagochtend op X, het vroeger Twitter, weten dat de zoekacties naar de drie maandag zijn hervat, nadat ze in de nacht van zondag op maandag werden opgeschort. 

Storm Monica bracht dit weekend zware windstoten en regenval naar verschillende Europese landen. In het zuidoosten van Frankrijk vielen zeker vier doden, onder wie een Belg. Er wordt nog gezocht naar enkele vermisten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer