© Shutterstock

Telegram trekt mogelijk naar beurs in VS

De van oorsprong Russische berichtenapp Telegram overweegt een beursgang in de Verenigde Staten, eenmaal het winstgevend is en de marktomstandigheden gunstig zijn. Dat zeggen twee anonieme bronnen aan de Financial Times. Topman Pavel Durov van Telegram wil in een interview met de zakenkrant geen precieze timing of locatie noemen, maar laat wel uitschijnen dat het bedrijf waarschijnlijk volgend jaar al winstgevend is.

Bron: BELGA

Telegram heeft intussen 900 miljoen actieve gebruikers, zegt Durov. Het is daarmee een van de “populairste sociale media apps, goed voor honderden miljoenen dollar aan inkomsten”, klinkt het. Twee jaar geleden startte Telegram met advertenties en betalende abonnementen. “We hopen volgend jaar winstgevend te zijn, misschien al dit jaar”, aldus Durov aan de krant.  

In verband met de beursgang zegt de topman dat “verschillende opties worden bestudeerd”. Ook een kleine kapitaalverhoging behoort tot de mogelijkheden, om investeringen zoals bijvoorbeeld een AI-chatbot te financieren.

De Telegram-app wordt vooral door regeringen gebruikt, en door burgers in conflictgebieden. Maar volgens critici maken ook veel criminelen van Telegram gebruik, zowel voor het verspreiden van valse informatie als voor extremistische of terroristische content. Dat ook het Kremlin een link heeft met Telegram wordt door Durov ontkend. 

Rivaal Whatsapp, in handen van Meta, heeft maandelijkse 1,8 miljard actieve gebruikers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer