Acht puppy’s en vijf volwassen Amerikaanse staffords zijn in beslag genomen.© Shutterstock

Dertien zwaar verwaarloosde honden in beslag genomen in Gingelom

Gingelom -

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft vrijdag dertien honden in beslag genomen bij een woning in Gingelom. De dieren waren zwaar verwaarloosd. Het ging om acht puppy’s en vijf volwassen staffords.

Olivier Simons

Vorig jaar was er al een controle uitgevoerd in de bewuste woning. Daarbij werden zeven puppy’s en een volwassen hond in beslag genomen. Het parket Limburg vroeg om een hercontrole, en vorige vrijdag bracht de dierenpolitie van de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken opnieuw een bezoek aan de woning, samen met een dierenarts van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.

De leefomstandigheden voor zowel mens als dieren bleken schrijnend. In totaal werden dertien honden in beslag genomen. Het ging om acht puppy’s en vijf volwassen Amerikaanse staffords. De honden werden opgevangen door de dierenasielen van Sint-Truiden en Genk en door de vzw Dino in Ophoven.

De politie schreef pv’s uit rond dierenwelzijn en stedenbouw. De eigenaar van de honden was bovendien fysiek en verbaal agressief naar de politie toe. Ook daarvoor kreeg hij een pv voor weerspannigheid. Het onderzoek wordt verdergezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer