Op het grasveldje voor de school in ‘t Lindepaadje en in de Pastorijtuin werd een boeken-fit-o-meter opgesteld die de kinderen met de klas kunnen doen.© Paul Theeuwen

Peltse leerlingen van meester Martin testen al lezend fit-o-meter in de Pastorietuin

Pelt -

Maart is traditioneel in heel Vlaanderen Jeugdboekenmaand. Ook aan deze editie nemen de leerlingen van Basisonderwijs De Linde Overpelt Centrum opnieuw deel. Vlak bij hun school werd een fit-o-meter opgesteld.

Paul Theeuwen

De jeugdboekenmaand heeft dit jaar als thema ‘Sport & spel’. “En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?”, klinkt het aan De Linde school. Op het grasveldje voor de school in ‘t Lindepaadje en in de Pastorijtuin werd een boeken-fit-o-meter opgesteld die de kinderen met de klas kunnen doen. Het vierde leerjaar van meester Martin nam de proef op de som: zij genoten van een boek in het lentezonnetje.

Op het circuit staan een tiental oefeningen met het leesboek in de hand geplaatst. De oefeningen kunnen in groep of individueel worden afgewerkt. Ook buiten de schooluren is de boeken-fit-o-meter toegankelijk. Het project blijft nog de hele maand maart staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer