© ARS

Ontsnapt hangbuikzwijn is zijn vangers te snel af, tot zijn eigenares opduikt

Diest -

Animal Rescue Service (ARS) stond in de nacht van zondag op maandag een bijzondere interventie te wachten. Leo, een hangbuikzwijn, bleek ontsnapt te zijn.

“Afgelopen nacht kregen we een oproep van de politie van Diest dat er in Schaffen centrum een everzwijn rondliep”, zegt Matthieu Helleputte van ARS. “We snelden ter plaatse maar bij aankomst bleek het om een stevig hangbuikzwijn te gaan. Met zijn rechtopstaande rugharen en scherpe hoektanden kon het in de donkere uren wel eens voor everzwijn doorgaan.”

Gelukkig bleek Leo, zo heette het dier, niet van kwade wil te zijn. “Maar hem zomaar laten vangen, ging hij nu ook niet doen”, zegt Matthieu. “Uiteindelijk liepen we anderhalf uur met twee medewerkers en vier agenten achter het varken aan met verschillende vangpogingen die helaas mislukten omdat Leo altijd doorhad wat we van plan waren.”

(Lees verder onder de foto)

Leo was de agenten en het team van ARS meermaals te snel af.© ARS

“Plots wilde hij de straat oversteken vanachter een struik en kon een van de agenten een naderende fietser nog net op tijd waarschuwen zodat ze niet in aanrijding zou komen met het beest”, gaat Matthieu verder. “De dame kon nog net stoppen en sprak de legendarische woorden: ‘Maar Leo! Wat doet gij hier mijne jong?’ Per toeval kwam de eigenares dus aan en zij ging snel thuis een stuk brood halen. Leo volgde meteen braaf als een hond en kon weer veilig en wel in zijn tuin gebracht worden. Wij hadden onze stappen voor de start van de dag alvast behaald.” (VDT)

Aangeboden door onze partners