Fiat Panda wordt Pandina

Alain De Jong

De nieuwe Panda wordt elektrisch, maar de carrière van het huidige model is nog niet volledig voorbij.

Weldra lanceert Fiat de nieuwe generatie van de Panda, die geheel in de tijdsgeest een volledig elektrische aandrijving krijgt en een sterke concurrent kan worden in het segment van compacte en betaalbare EV’s. Maar omdat niet iedereen klaar is voor de energietransitie, besloot het Italiaanse merk uit de Stellantis Groep het huidige model in omloop te houden. Niet zonder meer want naast een grondige update is ook de naam gewijzigd in Pandina. Dat betekent kleine Panda in het Italiaans.

Mild hybride

Onder de motorkap schuilt nog altijd de mild hybride benzinemotor. Wel kreeg de uitrusting een update om dit model nog zeker tot 2027 in de handel te houden. Zo zijn er nu onder andere het advanced emergency braking system en een lane keeping assist om aan de Europese veiligheidsregels te voldoen. Verder zijn er nieuwe laktinten voorzien, krijgen het dashboard en het infotainmentsysteem nieuwe digitale schermen, is er een nieuw multifunctioneel stuurwiel en maken nieuwe designdetails het plaatje compleet.

In het Fiat-gamma zal de Pandina met benzinemotor dus nog geruime tijd naast de volledig elektrische Panda verkrijgbaar blijven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content