Goedkoop elektrisch: Opel Corsa Electric Yes

Alain De Jong

Opel biedt nu een 100 % elektrische Corsa aan voor minder dan 30.000 euro.

De overgang naar elektrisch rijden werd ingezet in de hogere marktsegmenten, waardoor de EV’s aanvankelijk slechts bereikbaar waren voor een select publiek met een ruim budget. Maar als je iedereen in een stekkerauto wil, moet het aanbod veel ruimer en goedkoper worden. Een kritieke drempel lijkt 30.000 of zelfs 25.000 euro voor een nieuwe elektrische auto die Jan Modaal nog wil en kan kopen.

In dat segment komt nu stilaan beweging met nieuwe modellen die worden aangekondigd en al bestaande EV’s waarvan de prijs wordt aangepast. Zo ook de Opel Corsa Electric Yes die op de Belgische markt minder dan 30.000 euro zal kosten, meldt de invoerder. Met de Vlaamse EV-premie van 5.000 euro duikt de compacte batterij-aangedreven wagen zelfs onder de kaap van 25.000 euro.

Actieradius

De Corsa Electric Yes is een beperkte, speciale reeks van het bekende model, met extra uitrusting en is zeker geen kaalgeplukt promomodel om de prijs te drukken. Zo werd deze Corsa van huis uit uitgerust met een GS-bodykit, 16-duims velgen, zwarte accenten op het dak en de spiegels, airco, sportstoelen, keyless start, parkeerhulp, Android Auto en Apple CarPlay. Uiterst compleet dus.

Even belangrijk zijn de technische specificaties van de Corsa Electric Yes. Voor de aandrijving zorgt een 136 pk en 260 Nm sterke elektromotor die de stroom haalt uit een batterij van 50 kWh met een rijbereik tot 357 km (WLTP). Deze Opel Corsa Electric Yes is zeker een koopje voor wie de overstap naar elektrisch rijden wil maken voor een beperkt budget. De wagen wordt in dit segment zonder twijfel een stevige concurrent van de Renault 5 E-Tech, de Citroën ë-C3 en de Fiat Panda.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content