© ATV, jvdp

Bestuurder (60) rijdt twee voetgangers aan in Mortsel: vrouw in levensgevaar, andere zwaargewond

Mortsel -

In Mortsel heeft een bestuurder (60) dinsdagochtend twee voetgangers aangereden. De auto belandde tegen de gevel van een kapsalon. Beide voetgangers werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, een van hen verkeert in levensgevaar. De bestuurder reed niet onder invloed.

nelo, jaba

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur op het kruispunt van de Grotesteenweg met de Jozef Hermanslei. “Een bestuurder die met zijn wagen vanuit Berchem kwam, is om een nog onbekende reden uitgeweken”, vertelt Kim Verdoodt, woordvoerder van de politiezone Minos. “De auto reed het fiets- en voetpad op en raakte daarbij twee voetgangers. Een fietser kon de aanrijding nog nipt ontwijken. De wagen kwam vervolgens tot stilstand tegen de gevel van een kapsalon.”

De bestuurder van de wagen zat na afloop gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. “Twee voetgangers, vrouwen van 67 en 41 jaar, werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de oudste dame is momenteel kritiek. De bestuurder, een zestiger, raakte lichtgewond, maar is eveneens naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Verdoodt.

Negatieve ademtest

De bestuurder legde na het ongeval een negatieve ademtest af. Er waren geen tekenen van intoxicatie. Mogelijk is de oorzaak een medisch probleem. “Ook dat wordt onderzocht”, aldus de politie.

De gevel van het kapsalon raakte licht beschadigd en zal dus niet gestut moeten worden. Op het moment van het ongeval was niemand aanwezig in de zaak. Het raam is kapot, maar het kapsalon ging gewoon open.

De wagen moest worden getakeld. Door het ongeval bleef de Grotesteenweg een tijd afgesloten richting Mortsel-centrum.

© Jan Van der Perre

De gevel van het kapsalon raakte licht beschadigd.© jaba

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen