Bestuurder verliest controle over stuur en rijdt twee voetgangers aan: slachtoffers zwaargewond

In Mortsel heeft een bestuurder (60) dinsdagochtend twee voetgangers aangereden. De man week door een nog onbekende reden met zijn wagen van de rijbaan af, reed het voetpad op en belandde tegen de gevel van een kapsalon. Beide voetgangers raakten zwaargewond. Ook de bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht, hij had niet gedronken.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur op het kruispunt met de Grotesteenweg en de Jozef Hermanslei in Mortsel. “Een bestuurder, die met zijn wagen vanuit Berchem reed, is om een nog onbekende reden uitgeweken”, vertelt Kim Verdoodt, woordvoerder van politiezone Minos. “De auto reed het fiets- en voetpad op en raakte daarbij twee voetgangers. Een fietser kon de aanrijding nog ontwijken. De wagen kwam vervolgens tot stilstand tegen de gevel van een kapsalon.”

© jvdp

De bestuurder van de wagen zat na afloop gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. “Twee voetgangers zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder, een man van 60 jaar, raakte lichtgewond, maar is eveneens naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Verdoodt.

De bestuurder legde na het ongeval een negatieve alcoholtest af. Mogelijk zou de oorzaak een medisch probleem zijn. “Ook dat wordt onderzocht”, aldus de politie.

De gevel van het kapsalon raakte lichtbeschadigd en zal dus niet gestut moeten worden. De wagen moet worden getakeld. Door het ongeval blijft de Grotesteenweg voorlopig afgesloten richting Mortsel-centrum.

© jvdp

© jvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen