Fien Delbaere start voor de derde keer in Nokere Koerse.© Geert De Rycke

Wielrennen Vrouwen Danilith Nokere Koerse

Fien Delbaere ziet Nokere Koerse als test voor Parijs-Roubaix: “Zeventien kilometer aan kasseien zijn ideaal voorproefje”

Gent -

Fien Delbaere staat woensdag in Deinze voor de derde keer aan de start van Danilith Nokere Koerse. Dit keer in het truitje van Team Komugi-Grand Est. Een bescheiden Franse UCI-ploeg zonder toppers, maar wel een team waar we volgens de 27-jarige renster uit Gent nog gaan van horen.

Geert Stevens

“Team Komugi-Grand Est ontstond uit een clubverhaal en is dit seizoen pas aan zijn tweede jaargang toe als continentale UCI-ploeg, maar het zit er op alle vlak goed in mekaar”, vertelt Delbaere, die voltijds in Franse loondienst koerst. “De sfeer is opperbest, de grinta is er en de resultaten zullen op termijn volgen. Vanaf april moeten de 1.1-koersen ons ding worden. Ploegen van het continentale niveau moeten hun rensters in Frankrijk en Spanje voltijds betalen. We zijn dus allemaal prof. Op dat vlak hinken we in België achterop, want hier geldt die regel niet.”

Delbaere mag zich dan wel goed in haar vel voelen bij haar Franse ploeg, op sportief vlak liep het nog niet zoals verwacht. “Dat heeft alles te maken met een val in de Omloop het Nieuwsblad. Ik ging zelf niet onderuit, maar moest wel alles dichtgooien om een val te voorkomen. En hierbij maakte ik een verkeerde beweging die in mijn rug is blijven hangen. Het betekende dat ik in de voorbije koersen niet echt voluit kon gaan, maar het betert. Ik hoop over een tweetal weken helemaal verlost te zijn van dit ongemak.”

Fien Delbaere is prof bij Team Komugi-Grand Est.© Marc Van Hecke

Ontsnapping van de dag

Fien Delbaere rijdt met Danilith Nokere Koerse een wedstrijd in haar streek. “Het parcours is tegenover de vorige editie veranderd, maar dat zal volgens mij het wedstrijdbeeld niet wijzigen. Als ploeg moeten we proberen mee te gaan in de ontsnapping van de dag. En er nadien zo lang mogelijk proberen aanhangen en zien waar we uitkomen.”

De ploeg kreeg intussen al zekerheid van deelname aan Parijs-Roubaix. Daar zal de Franse connectie natuurlijk voor veel tussen zitten. “We trokken al met zeven rensters op verkenning. Eentje moet nog afvallen, maar ik heb wel het vermoeden dat ik voor de eerste keer zal kunnen deelnemen aan de Helleklassieker. Nokere Koerse is met zijn zeventien kilometer aan kasseien dan ook een gedroomd voorproefje.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer