“Ik zal jullie altijd respecteren”: Renaud Emond excuseert zich bij Standard-aanhang na grove opmerking

Standard en Eupen kijken elkaar zaterdag (18u15) in de ogen tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie. Renaud Emond leek die confrontatie vooraf al wat extra pigment te geven na een niet al te slimme uitspraak, maar de aanvaller kwam intussen met excuses over de brug.

Jens Heylen

Eupen wist afgelopen zondag voor het eerst sinds eind januari nog eens de volle buit te pakken in de competitie. Tegen een onzichtbaar STVV kroonde Renaud Emond zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt van de partij: 1-0.

Na afloop riep de ‘spionkop’ van de Panda’s Emond bij zich. De voormalige ex-speler van Standard ging op het verzoek in en sprak de thuisfans toe met de megafoon. Allemaal goed en wel, tot Emond een niet al te propere uitspraak van de man naast zich herhaalde. “P*ta, Liegeois”, klonk het.

“Nooit haatdragend zijn”

Dinsdag kwam Emond met excuses op zijn Instagram. “Ik zou me expliciet willen verontschuldigen bij alle supporters van Standard. In alle euforie na de zege heb ik een fout begaan waar ik nu spijt van heb. Na een aantal zinnen in het Duits na te zeggen (waar ik niets van begreep en die vooral in komieke zin bedoeld waren) heb ik domweg deze bewuste zin herhaald die uit zijn context gerukt is en waar ik geen waarheid in zie.”

Waarna Emond afsluit met een boodschap aan de aanhang van Standard. “Ik zal nooit haatdragend zijn tegenover jullie. Ik hou echt van jullie. Ik heb jullie altijd gerespecteerd en dat zal ook nooit veranderen. Vandaag verdedig ik de kleuren van Eupen, maar diep vanbinnen zal ik rood en wit altijd een warm hart toedragen.”

Begin januari werd het contract van Emond bij Standard in onderling overleg verbroken. De 32-jarige aanvaller speelde maar in drie wedstrijden mee dit lopende seizoen bij Standard. Slechts een keer stond hij aan de aftrap. Hij scoorde ook een keer, als invaller, in de bekerzege tegen Harelbeke (5-0) begin november. Het was zijn tweede periode bij Standard. De Virtonees, die zijn carrière in eigen stad bij Excelsior Virton begon, werd in de zomer van 2015 een eerste keer naar de boorden van de Maas gelokt na een uitstekende periode bij Waasland-Beveren. Na 4,5 jaar in Luik versierde hij een transfer naar het Franse Nantes, waar hij maar moeilijk kon aarden. In januari 2022 keerde hij terug naar Standard, maar met zes goals in 31 matchen haalde hij zijn vroegere niveau niet meer. In de Oostkantons ligt Emond tot medio 2025 onder contract.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De excuses:

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik