© REUTERS

Celta de Vigo en topcoach Rafa Benitez gaan uit elkaar

Rafa Benitez is niet langer de hoofdtrainer van de Spaanse eersteklasser RC Celta. Dat heeft de club, die in La Liga pas op de zeventiende plaats staat, dinsdag gemeld.

Bron: BELGA

De 63-jarige Benitez was sinds medio 2023 aan de slag als T1 bij de club uit het Noord-Spaanse Vigo. De Spanjaard kreeg de motor van zijn team lastig op toerental en afgelopen weekend volgde nog een 4-0 nederlaag tegen Real Madrid. Dat bleek de nederlaag te veel voor Benitez. Celta staat in de stand als zeventiende (24 punten) maar net boven de degradatiestreep, Cadiz op de achttiende plaats heeft amper twee punten minder.

“Rafa Benitez en zijn technische staf verlaten RC Celta na acht maanden van absolute toewijding en totale inzet, maar waarin het team niet de resultaten heeft behaald die de club verwachtte”, klinkt het in een mededeling van de club. “De club wil Rafa Benitez en zijn assistenten oprecht bedanken voor de betrokkenheid, oprechtheid en professionaliteit die ze hebben getoond sinds hun komst en het onvermoeibare werk dat ze hebben verricht.” Een officiële naam voor een opvolger is er nog niet.

© EPA-EFE

Celta haalde in de zomer van 2023 met Benitez een trainer met de nodige faam in huis. Benitez won in 2005 de Champions League met Liverpool, na een onvergetelijke finale in Istanboel tegen AC Milan, en werd met Valencia twee keer (2002 en 2004) Spaans landskampioen. Zijn laatste werkgever was Everton, waar hij in januari 2022 ontslagen werd. Sindsdien zat hij zonder club. Tijdens zijn carrière coachte hij ook nog onder meer Chelsea, Real Madrid, Inter, Napoli en Newcastle.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer