VIDEO. Bizar incident met Luke Littler tijdens Belgian Darts Open blijft nazinderen: “Ze zijn gewoon jaloers op zijn succes”

Zullen Luke Littler en Ricardo Pietreczko ooit nog door één deur kunnen? Hun incident op het podium na hun halve finale op de Blaklader Belgian Darts Open is twee dagen later nog steeds een topic. “Ik weet echt niet wat ik verkeerd deed”, aldus The Nuke bij Sky Sports.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

De 17-jarige Engelsman won bij zijn debuut op de European Tour meteen de eerste manche. In Wieze versloeg Littler in een bloedstollende finale Rob Cross met 8-7. Onderweg gooide Littler een negendarter en 103 gemiddeld.

Voordien moest Littler dus voorbij Pietreczko. Sinds vorig seizoen is de Duitser - bijgenaamd Pikachu - een vaste waarde in de subtop en ook nu schopte hij het dus ver. Tegen Littler kon Pietreczko echter niet volgen en ging hij met 7-3 onderuit. Meteen na afloop ging de Duitser zijn gedacht zeggen tegen Littler, die hij “arrogant gedrag” verweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Instagram

Littler reageerde kort via Facebook op het akkefietje, maar bij Sky Sports kreeg hij de kans om zijn verhaal te doen. “Ik weet echt niet wat ik verkeerd deed”, klinkt het. “Ik hoorde mensen zeggen dat het om mijn poging tot een 147 finish zou draaien. Ik ging toen voor triple 19, dubbel 20 en bull, omdat ik een fan ben van dubbel 20. Als ik die geraakt had, schatte ik mijn kansen op de bull wel hoog in. Blijkbaar zou hij daarmee een hele wedstrijd in zijn hoofd hebben gezeten, maar ik heb gewoon mijn job gedaan.”

Pietreczko moet alvast geen straf vrezen voor zijn gedrag, zo meldt Oche180. Littler weet intussen dat hij een doelwit is. “Ik besef dat iedereen mij wil verslaan en dat ik daarom mijn beste spel moet bovenhalen. Al mijn tegenstanders beschouwen het als een soort bekerfinale als ze tegen mij moeten spelen.”

© Facebook

The Nuke kreeg overigens steun van zowel tegenstander Rob Cross als dartscommentator Wayne Mardle. “We hebben dit bij Pietreczko al een aantal keer gezien, hij is gewoon een slechte verliezer”, aldus Mardle, zelf ooit een topdarter. “Ik vond de manier waarop Luke reageerde geweldig. Hij staat zo ontspannen op het podium dat het allemaal van hem afglijdt. Hij geniet gewoon van zijn wedstrijden. Dit is ook iets dat hij nog vaker gaat tegenkomen. Er zijn spelers die jaloers zijn op zijn succes, hoeveel geld hij verdient, de aandacht die hij krijgt en ga zo maar door. Die spelers vinden dan vaak dat zij ook meer aandacht verdienen. Maar Luke liet zien dat hij niet met zich laat sollen. Ik vind het een geweldige kerel.”

“Er is niets mis met een beetje attitude”, stelde Cross. “Luke heeft de X-factor. Laat hem vieren, laat hem geweldige finishes proberen. Wie kan het schelen? Luke heeft darts de afgelopen drie maanden wat rock-’n-roll-gehalte bij gegeven. Iedereen heeft het over de sport en hij maakt de hype waar met zijn resultaten. Moge dit nog lang voortduren.”

© PDC Europe / Jonas Hunold

Belgische fans

Littler is overigens nog steeds niet echt overtuigd van zijn eigen hype. The Nuke vindt het naar eigen zeggen nog steeds ongelooflijk dat alle successen zo snel gekomen zijn. Ook in Wieze had hij niet meteen verwacht te winnen, maar mede dankzij het publiek lukte het wel.

“Het is al ongelooflijk geweest tot nu toe. Dit weekend mocht ik de Belgische fans voor het eerst meemaken en ze waren fantastisch. Er was nooit boegeroep en ze houden gewoon van darts. Ze verdienen echt een Premier League-avond want de atmosfeer was te gek”, aldus Littler.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer