© rr / X

Elon Musk reageert met één woord op veroordeling van Dries Van Langenhove

De veroordeling van Dries Van Langenhove lokt tot ver buiten ons land reacties uit. Zelfs miljardair Elon Musk sprak zich (erg) kort uit.

SGG

Van Langenhove werd dinsdag veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en 16.000 euro boete, voor negationisme, aanzetten tot haat en rassensegregatie. Hij krijgt ook tien maanden cel met uitstel voor inbreuken op de wapenwetgeving, omdat Van Langenhove pepperspray te koop aanbood. De man wordt ook voor 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Van Langenhove besloot meteen in beroep te gaan tegen de uitspraak.

© BELGA

Dat de oprichter van Schild & Vrienden veroordeeld is, zorgt voor heel wat reacties op sociale media. Onder meer Eva Vlaardingerbroek, de gewezen kandidate voor het radicaalrechtse partij Forum voor Democratie, deelde het nieuws in het Engels op X (voordien Twitter). “Voormalig Vlaams parlementslid Dries Van Langenhove is net veroordeeld tot 1 jaar IN DE GEVANGENIS omdat er zogenaamd ‘racistische memes’ werden gedeeld in een privé groep-chat waar hij deel van uitmaakte. Dit is de absolute staat van vrijheid van meningsuiting in Europa. Ze zetten patriottische dissidenten gevangen. De volgende keer doen ze dit met mij, jou of iedereen die tegen het globalistische regime ingaat. Ik kom woorden tekort. Dit is regelrechte tirannie en we moeten er met al onze kracht tegen vechten.”

© REUTERS

Haar tweet werd door X-eigenaar Elon Musk opgemerkt. Hij reageerde erg kort met het woord “Whoa” op het nieuws. (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is ook niet de eerste keer dat Musk zich inlaat met extreemrechts in ons land. In augustus van vorig jaar deelde hij nog beelden van geweld uit Zelzate. Hij reageerde daarbij ook instemmend op een bericht van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer