Politie Amsterdam neemt (nep)wapen in beslag bij cabaretier Hans Teeuwen na sketch over burgemeester

In Amsterdam is de politie binnengevallen bij Hans Teeuwen. De agenten namen een mogelijk neppistool in beslag nadat hij een sketch had gepubliceerd over burgemeester Femke Halsema. De cabaretier is niet gearresteerd, maar kan later nog wel worden verhoord, meldt de politie.

Eerder deelde Teeuwen een filmpje waarin hij de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema imiteert. De cabaretier draagt hierin een pruik en spreekt op dezelfde manier als Halsema over hoe "ongelofelijk belangrijk" het is om in een stad als Amsterdam de verbinding met elkaar te blijven zoeken.

Op tafel naast hem ligt iets wat lijkt op een pistool, mogelijk verwijzend naar de destijds vijftienjarige zoon van Halsema die in 2019 werd betrapt met een onklaar gemaakt wapen dat in haar ambtswoning had gelegen.

In zijn tweede filmpje laat Teeuwen dinsdag zien hoe zes agenten bij hem op de stoep staan om het attribuut in beslag te komen nemen. Volgens de wet wapenmunitie is het strafbaar om zoiets in huis te hebben, dus moet het in beslag worden genomen, stelt een van de agenten.

Teeuwen steekt vervolgens de draak met de situatie en zegt met zijn Halsema-accent dat het "ongelofelijk goed" is dat de politie "streng optreedt om te zorgen dat de burgers in Amsterdam gewoon veilig blijven".

Volgens een woordvoerder heeft de politie "opgetreden zoals dat anders ook gaat". "We hebben het mogelijke vuurwapen in beslag genomen voor verder onderzoek. Sommige nepwapens mogen ook niet op straat", klinkt het.

Meest gelezen