Antwerpen

Pasgeboren baby aangetroffen in park in Merksem

De baby wordt voorlopig opgevangen in het ziekenhuis.© Marc Herremans - mediahuis

Een wandelaar heeft dinsdagnamiddag een pasgeboren baby aangetroffen in een park in Merksem. De baby werd in goede gezondheid naar het ziekenhuis gebracht, de moeder wordt verzocht zich te melden.

nelo, belga

Een voorbijgangster deed dinsdagnamiddag de ontdekking in een park in Merksem. Tijdens het wandelen trof ze een huilende baby alleen aan in het park. “De vrouw heeft de baby ingeduffeld en onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Het kindje verkeert in goede gezondheid. Er werd goed voor haar gezorgd.”

“Onze eerste bezorgdheid is nu de gezondheid en het welzijn van het kindje”, reageert burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We hebben gelukkig voortreffelijke kraamverzorgenden die hun uiterste best doen om het vondelingetje met alle zorgen en warmte te omringen. Ik hoop dat het onderzoek meer duidelijkheid kan geven over de duidelijk schrijnende omstandigheden waarin dit gebeurd is. In elk geval zal de stad zich om de toekomst van het kindje bekommeren en ervoor zorgen dat het niets tekort zal komen.”

De Antwerpse politie vraagt de moeder en/of vader zich te melden. Dat kan onder meer via de Blauwe Lijn op het gratis nummer 0800/123.12.

De pasgeboren baby verblijft voorlopig in het ziekenhuis.