Pasgeboren baby aangetroffen in Gemeentepark in Merksem

Merksem -

Een wandelaar heeft dinsdagnamiddag een pasgeboren baby aangetroffen in een park in Merksem. Dat bevestigt de Antwerpse politie. Het meisje werd in goede gezondheid naar het ziekenhuis gebracht, de moeder wordt verzocht zich te melden.

De voorbijgangster deed dinsdagnamiddag nogal een vreemde vondst. Tijdens het wandelen trof ze een huilende baby alleen aan in het park. Het zou gaan om het gemeentepark aan de Van Heybeeckstraat. “De vrouw heeft de baby ingewikkeld en onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Het kindje verkeert in goede gezondheid. Er werd goed voor haar gezorgd.”

Het pasgeboren meisje zal verder in het ziekenhuis verblijven. “Onze eerste bezorgdheid is nu de gezondheid en het welzijn van het kindje”, reageert burgemeester Bart De Wever. “We hebben gelukkig voortreffelijke kraamverzorgenden die hun uiterste best doen om het vondelingetje met alle zorgen en warmte te omringen. Ik hoop dat het onderzoek meer duidelijkheid kan geven over de duidelijk schrijnende omstandigheden waarin dit gebeurd is. In elk geval zal de stad zich om de toekomst van het kindje bekommeren en ervoor zorgen dat het niets tekort zal komen.”

De Antwerpse politie vraagt aan de moeder om zich te melden. Dat kan onder meer via de Blauwe Lijn op het gratis nummer 0800/123.12. Mocht de moeder zich niet melden, zal de burgemeester voogd worden van het kind.

LEES OOK. Nieuws over achtergelaten baby is pijnlijk herkenbaar voor Marleen: “We hadden zo’n mooie familie kunnen zijn, maar ze heeft het kapot gemaakt”

LEES OOK. Mama van vondeling heeft zes maanden tijd om haar kindje op te eisen, maar mag ze kleine Arthur nog wel zelf opvoeden?

(nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen