Een zwaar slot hield de fietsdieven niet tegen om met de mountainbike van Dries aan de haal te gaan.© IF

Dries (16) in één dag twee keer slachtoffer van fietsdieven: “Hoeveel pech kun je hebben?”

Beveren/Sint-Niklaas -

Voor Dries was dinsdag een dag om snel te vergeten. De 16-jarige jongen werd tot tweemaal toe het slachtoffer van fietsdieven. “Eerst hebben ze zijn fiets in Sint-Niklaas gestolen en toen hij van school naar huis kwam, was zijn nieuwe mountainbike van 600 euro ook weg”, zegt mama Ann. “Ik dacht eerst dat hij een grap maakte.”

Pieter Van Hecke

De jongen woont met zijn ouders in Beveren, maar volgt les in de Broederschool in Sint-Niklaas. Om daar te geraken neemt hij thuis eerst de fiets naar het station van Beveren. Daar springt hij op de trein naar Sint-Niklaas, waar hij met een andere fiets naar school rijdt. Hij is dus dagelijks afhankelijk van twee fietsen, die dinsdag allebei gestolen werden...

“Hij belde me ’s ochtends om te zeggen dat zijn fiets in Sint-Niklaas weg was”, vertelt mama Ann. “Zelfs het zware slot was nergens meer te bespeuren. Gelukkig ging het ‘maar’ om een oude fiets die we daar hadden geplaatst omdat de rit van het station naar school te ver was om te voet te doen. De fiets stond er nog maar een maand en hij is al gestolen.”

1 april

Toen Dries na school terugkeerde naar Beveren, kon hij zijn ogen niet geloven. “Hij belde me op en zei: ‘Mama, dit ga je niet geloven, maar mijn andere fiets is ook weg.’ Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte. Ik zei nog: ‘Het is nog geen 1 april.’ Ik merkte al snel aan zijn stem dat hij het wel degelijk meende”, vertelt mama Ann.

Die diefstal kwam harder binnen. “Deze keer ging het om een nieuwe mountainbike ter waarde van 600 euro”, klinkt het. “Het slot hadden de dieven nu wel laten liggen. Ze waren goed voorbereid, want het is een stevig exemplaar dat je niet zomaar doorknipt.” (lees verder onder de foto)

Dries vond enkel een doorgeknipt slot terug. Zijn fiets was weg.© IF

Weinig hoop

“Dries heeft zijn fiets nog laten graveren en hij hoopt dat ze hem nog gaan terugvinden. Hij houdt zelfs tweedehandssites in de gaten of hij ze te koop ziet staan. Ik deed ondertussen al online aangifte bij de politie, maar ik koester weinig hoop dat we hem nog gaan terugzien”, zegt zijn mama met een zucht. (lees verder onder de foto)

Dries hoopt dat zijn mountainbike nog wordt teruggevonden.© IF

Hoe moet het nu verder? “We gaan alvast geen dure fiets meer aan het station plaatsen. Zaterdag brengen we een bezoekje aan de kringwinkel voor een goedkoop model. Dit hebben we nog nooit meegemaakt en nu twee keer op één dag. Hoeveel pech kan je hebben?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer