© Proximus Pickx+ Sport

Axel Witsel komt voor het eerst terug op afhaken Rode Duivels: “Ik ben het niet eens met de bondscoach, hij was niet consequent”

Hij ontbrak in de eerste selectie van Domenico Tedesco, Axel Witsel. Dus haakte de 130-voudige Rode Duivel dan maar definitief af. In een interview met Proximus Pickx blikt Witsel nu voor het eerst terug: “Ik was het niet eens met de argumenten van de bondscoach.”

Ludo Vandewalle

Axel Witsel speelt als verdediger uitstekend bij Atlético Madrid. In die mate dat onze huisanalist en ex-bondscoach René Vandereycken vorige week nog opriep om de 35-jarige Luikenaar samen met Toby Alderweireld opnieuw bij de selectie te halen. “Een centraal trio Alderweireld-Witsel-Vertonghen geeft meer zekerheid dan wat er nu is”, aldus Vandereycken. Nadat Witsel vorig jaar in maart niet in de allereerste selectie van bondscoach Domenico Tedesco zat en ook voor de interlands in juni niet zou opgeroepen worden, haakte de 130-voudige Rode Duivel dan maar zelf af.

Geen spijt

“Ik heb geen spijt”, zegt Witsel in een interview met Proximus Pickx. “Na het WK zat het al een beetje in mijn hoofd. Toen zei ik tegen mezelf dat ik nog tot maart zou wachten om de nieuwe coach te ontmoeten. Het onderhoud dat ik met hem had, was heel goed. Hij had heel goede ideeën. Maar toen ik de kamer verliet, had ik het gevoel dat ik in maart niet bij de selectie zou zitten. Dat was ook het geval.”

Witsel op een persconferentie voorafgaand de match tegen Inter.© EPA-EFE

Even later belde Tedesco inderdaad dat hij Witsel niet in zijn selectie zou opnemen.

“Zijn argumenten waren een gebrek aan ritme en speeltijd”, herinnert Witsel zich. “Het gesprek duurde nog geen twee minuten. Ik was het niet eens met zijn argumenten toen ik de selectie zag. Hij was niet consequent. Ik had liever gehad dat hij mij had verteld dat hij de voorkeur gaf aan een ander profiel in het middenveld. Ik zou het begrepen en geaccepteerd hebben.”

Het volledige interview kan je zien in de UCL MultiLive-uitzending, woensdagavond op Pickx+ sports.
Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer