Twee mannen veroordeeld voor drogen cannabis op zolder Pinksterkerk

din 12 Mar
© Stockfoto

Twee jongemannen uit Turnhout zijn door de rechter veroordeeld omdat ze cannabis aan het laten drogen waren op de zolder van de Pinksterkerk in Turnhout. Het duo werd vorig jaar op heterdaad betrapt.

De politie was de 2 mannen op het spoor gekomen na een tip van de voorzitter van de kerkfabriek. Die had de cannabistakken opgemerkt op de zolder van de Pinksterkerk. De agenten hielden de kerk na de tip een tijdje in het oog en konden het duo in oktober van vorig jaar op heterdaad betrappen.

De 2 mannen uit Turnhout van 31 en 29 jaar oud beweerden dat ze toevallig in de buurt waren, toen ze de geur van cannabis roken en 'daarvan wilden profiteren'. De rechter hechtte weinig aan die uitleg.

Andere feiten

De 29-jarige Turnhoutenaar werd ook veroordeeld voor nog andere feiten. Zo stal hij in augustus het offerblok in het Turnhoutse begijnhof leeg. Een maand later ging hij er in brasserie Stadspark vandaar met 2 computers en een smartphone. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van 40 maanden.

Zijn kompaan kreeg een werkstraf van 80 uur. Als hij die werkstraf niet uitvoert, dan riskeert hij alsnog een celstraf van 1 jaar.