Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

DEBAT VAN DE DAG. Moeten winkels ook op zondag open zijn?

België loopt achter op het gebied van zondagsopeningen van winkels: de Belgische wetgeving legt nog steeds strikte openingsuren en een verplichte rustdag op. En dat hekelt Comeos, de vertegenwoordiger van Belgische handel, die er nu voor pleit om winkels meer keuzevrijheid te geven. Maar wat denk jij? Moet de wetgeving aangepast worden, waardoor winkels zelf kunnen beslissen of ze op zondag hun deuren opendoen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

150 reacties

  • Yana Rutte

    1 maand geleden
    Wat is er speciaal aan een zondag? Een dag zoals een andere en nog louter een erfenis uit een teloor gegaan katholiek verleden. Laat iedereen vrij zijn rustdagen te kiezen, is voor het personeel ook veel beter.
  • bart deleye

    2 maanden geleden
    Moeten niet, maar voor veel mensen zou het wel handig zijn. Iedere winkel moet dit voor zichzelf uitmaken vind ik. ps, er zijn al veel winkels open, o.a. grote bloemenwinkels, en sommige doe het zelfzaken en kledijwinkels
  • pascal de groote

    2 maanden geleden
    Voor Christenen is de zondag een rustdag maar voor de Joden niet hoor in Antwerpen is de zondag open in de Joodse wijk. Wij zijn de vrijdagavond tot zaterdagavond in rust (sabbat). Dus als wij anders voor U de zondag openhouden en jullie voor ons de vrijdag/zaterdag.
  • jan boden

    2 maanden geleden
    Veel supermarkten maken in het weekend gebruik van studenten en tijdelijke contractuelen die maar wat blij zijn om iets te kunnen bijverdienen. Het argument dat de vaste medewerkers hun vrije dag verliezen gaat dus totaal niet op.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    48 uur werken per week of veralgemeend mogelijk op zondag (dan nog zonder extra verloning). Het is nooit vrijwillig. Binnen de kortste keren wordt het een eis bij een sollicitatie. En krijg je de job niet of zelfs een sanctie als je er niet op ingaat.