Vladimir Poetin tijdens een interview in Moskou, 12 maart 2024.
Volledig scherm
Vladimir Poetin tijdens een interview in Moskou, 12 maart 2024. © ANP / EPA

Poetin waarschuwt VS voor hervatten nucleaire tests

De Russische president Vladimir Poetin vermoedt dat de Verenigde Staten plannen hebben om kernwapentests te hervatten en dreigt met tegenmaatregelen. In dat geval zal ook Rusland overwegen om nieuwe nucleaire tests te starten, zei Poetin in een interview dinsdagavond. Het Russische kernwapenarsenaal is een van de modernste ter wereld, beweert hij ook.

9 reacties

  • Jozef Van Vaerenbergh

    2 maanden geleden
    Tuurlijk is de VS volop bezig met zijn wapenarsenaal en zeker het nucleair materiaal. Moest het niet zo zijn zou dat nogal dom zijn gezien hun escalerende explosieve verhouding die al meer dan 10 jaar aan de gang is.
  • August Leemans

    2 maanden geleden
    Poetin heeft Rusland meer in gevaar gebracht dan ooit tevoren. Mocht hij de klok kunnen terug draaien zou hij wellicht Oekraïne niet meer zijn binnen gevallen. Nu is het Westen zich in sneltempo terug aan het bewapenen en het militair apparaat een upgrade aan het geven. Poetin gaat hier zelf ook niet beter van worden. Zijn toekomst is wellicht veel korter dan zijn verleden en zeker minder vredig en zorgenloos.
  • Jef Verhulst

    2 maanden geleden
    Heeft Poetin toevallig een kaart gevonden waaruit blijkt dat de VS eveneens Russisch grondgebied is ?
  • Evan De Jongh

    2 maanden geleden
    De logica van Poetin, zij mogen een ander land binnenvallen, nu Oekraïne maar geen enkel ander land mag soldaten in Oekraïne zetten sant dat is een escalatie? Wat is de aanval dan? Heeft hem zo een schrik om te verliezen? Waar maakt hij zich zorgen om, winnen of niet hij blijft toch aan de macht tot aan zijn dood.
  • Paul van de velde

    2 maanden geleden
    Altijd maar dreigen.