BELGA / HLN
Volledig scherm
© BELGA / HLN

Op naar competitie met 14 eersteklassers? Union-CEO Bormans: “Wij eisen niets, maar vragen dat er over nagedacht wordt”

Dringt alweer een nieuw competitieformat zich op? Als het aan de Belgische topclubs ligt wel. Zij lanceerden op de Algemene Vergadering van de Pro League een voorstel om 1A terug te brengen tot 14 ploegen. En voor dat idee staan de kleine clubs niet te springen. Union-CEO Philippe Bormans nuanceert.

163 reacties

  • Michael Verschroeven

    2 maanden geleden
    Europees voetbal is een te vette kers op de taart maar die je wel eerst lokaal moet verdienen. Het belangrijkste moet de lokale competitie blijven. Niet de zoveelste Europese beker tegen Janneke en Mieke.
  • Maria Nuytkens

    2 maanden geleden
    Hier in Belgie blijven ze constant zoeken hoe bepaalde ' top 'ploegen alle jaren kampioen moeten spelen. Zeg dan gewoon dat alle ploegen onder de zesde plaats in 2de afdeling moeten gaan spelen.
  • Andre Kennis

    2 maanden geleden
    Gewoon zoals voor play-offs: 18 ploegen in 1ste klasse en 18 ploegen in 2de klasse. 2x tegen elkaar (thuis en uit) en klaar. En degradatie en promotie ook zoals vroeger.
  • LIONEL DE WANNEMAEKER

    2 maanden geleden
    Om het even welk format, maar de laatste 2 moeten rechtstreeks degraderen. Kampioen en eventueel 2de in 2de klasse directe promotie. Al die achterpoortjes zijn niet wat supporters verwachten. Ook in 1ste klasse, de competitie met 10 punten voorsprong beëindigen, dan halvering en je verliest op het einde het kampioenschap. Reden: de vormdip komt na 30 speeldagen, bij andere ploegen kwam de dip in de reguliere competitie. Voetbal is een volkssport, geen universitaire materie.
  • Fons Geens

    2 maanden geleden
    Beste voorstel is het vroegere voorstel van Wijnants van Westerlo : 1a met 12 ploegen en 1b met 12 ploegen. Na 22 matchen speelt top 8 voor titel en europees en laatste 4 + 1ste 4 van 1b voor de 4 plaatsen in 1a voor volgend jaar, laatste 8 in 1b voor degradatie naar amateur. Voordeel is dat iedereen evenveel (22+14matchen) en allemaal voor iets speelt