Een beeld van De Warmste Week eind 2023 in Brugge
Foto: Jokko

De Warmste Week trekt eind dit jaar opnieuw naar Brugge

De Warmste Week zal eind dit jaar opnieuw te gast zijn in Brugge. Van 18 tot en met 24 december is de solidariteitsactie van VRT net als vorig jaar te vinden op 't Zand. Dat is bekendgemaakt in Brugge, met de onthulling van het logo van De Warmste Week: een gigantische vlam.

Voor het tweede jaar op rij trekt de solidariteitsactie van VRT naar de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. Daar is op 't Zand een gigantische vlam onthuld: het gekende logo van De Warmste Week. Tijdens de laatste week voor Kerstmis zullen VRT 1, Ketnet, Studio Brussel en MNM daar opnieuw samen uitzendingen maken op radio, televisie en online.

Afgelopen nacht werd de vlam van de Warmste Week op 't Zand geschilderd
Foto: Evelien Vanwalleghem

"De vorige editie vanĀ De Warmste WeekĀ was qua beleving misschien wel de meest succesvolle ooit en dat heeft veel te maken met de goede en intense samenwerking met de stad Brugge", zegt Frederik Delaplace, CEO van VRT over de keuze. "We konden op ā€˜t Zand rekenen op meer dan 140.000 bezoekers, onder wie heel veel jongeren, waardoor het plein uitgroeide tot een magneet voor verbinding in Vlaanderen."

Stadsbestuur en horeca erg blij met terugkeer Warmste Week

Burgemeester van Brugge Dirk De fauw (CD&V) glundert bij het nieuws dat de Warmste Week terugkeert naar zijn stad. "Ondanks het minder goede weer - het heeft veel geregend - was er inderdaad massaal veel volk!Ā Veel mensen kwamen met het openbaar vervoer: het station ligt vlakbij. Er zijn geen verkeersproblemen geweest en geen problemen rond veiligheid. De sfeer was geweldig. Dus het was een topeditie en we zijn zeer blij dat we dit nog eens mogen overdoen!"Ā 

Ook voor de horeca in Brugge is de tweede editie van de Warmste Week goed nieuws. Alle hotels waren vorig jaar volzet tijdens die week. "En er zijn cafƩbazen en restaurantuitbaters die op ƩƩn week tijd evenveel omzet hebben gedraaid als anders op een half jaar tijd", weet de burgemeester.

Heropleving voor 't Zand

Frederik Philibert heeft een horecazaak op 't Zand: "Wij hoopten al dat de Warmste Week zou terugkomen. Hoe mooi is het dat die droom nu uitkomt!Ā Wij hadden vroeger een leuke fontein op 't Zand. Die hebben ze ons afgenomen. Zo'n groot evenement als de Warmste Week doet 't Zand weer herleven! We hopen echt dat er in de toekomst nog meer grote events zullen zijn op 't Zand!"

De Warmste Week 2024 is er van 18 tot en met 24 december. Het centrale thema van de solidariteitsactie wordt nog voor de zomer bekendgemaakt. Meer details over de concrete invulling van De Warmste Week volgen later. Tijdens De Warmste Week 2023Ā werd er in totaal 8.790.633 euro verzameld voor 287 projecten rond het thema "Opgroeien zonder zorgen".

Meest gelezen