Agente die het zwaarst verminkt werd in Charleroi is zelf moslima

© Photo News

Een van de twee agentes die ISIS-aanhanger Khaled Babouri (33) zaterdagnamiddag met een mes verminkte in Charleroi, is zelf een moslima. “We weten niet waarom net zij aangevallen werd”, zegt haar familie in Het Laatste Nieuws. Voor de politie is het wel duidelijk wat het doel van de dader was: “Hij wilde agenten onthoofden.”

Guy Stevens

Zaterdagnamiddag werden twee agentes van de lokale politie in Charleroi aangevallen door de 33-jarige Khaled Babouri. De man trok een machete en sneed de twee agentes in het gezicht met zijn wapen. Hakima Dhamna (44) raakte daarbij het zwaarst verminkt. “Ze heeft een verwonding van oor tot oor”, zegt een collega in onze krant. “Heel haar neus is ernstig verminkt. Dat komt omdat ze zich in een reflex nog kon bukken. Had ze dat niet gedaan, was de situatie wellicht nog veel erger geweest.”

ISIS

Dhamna is van Algerijnse afkomst en moslima, wat vragen doet rijzen waarom ook zijn aangevallen werd door de dader. Dat was immers een “soldaat van Islamitische Staat (ISIS)”, aldus de terreurgroep. “We weten ook niet waarom de dader mijn zus aanviel”, zegt een broer van de agente in Het Laatste Nieuws. “Net als de dader is zij geboren in Algerije. Maar of haar Algerijnse roots het motief zijn? Dat weten wij ook niet.”

Het gaat intussen wel beter met haar. “Veel beter zelfs. Hakima is een Rambo. Ze houdt zich sterk. Ze toont zich nu nog sterker dan ooit.”

Maandenlange revalidatie

Haar collega Corinne Raymond wordt vandaag nog een tweede keer geopereerd. De linkerkant van haar kaak is gedeeltelijk verlamd door de aanval. Net als Dhamna wacht haar een maandenlange revalidatie.

Onthoofden

Bij de lokale politie zijn ze wel zeker over wat de bedoeling van de dader was. Hij wilde zoveel mogelijk agenten onthoofden, klinkt het. “Zijn uithaal was zo krachtig dat er geen andere bedoeling mogelijk was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen