Meeste betaalde apps verdienen amper geld

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Apps met een betaald abonnement halen vaak nog geen vijftig dollar per maand aan inkomsten op. Dat moet blijken uit een rapport over meer dan 29.000 apps.

Wie met mobiele apps geld wil verdienen, moet bij de ‘lucky few’ zijn. De top 5% van apps genereren zo’n tweehonderd keer meer geld dan de laagste 25% en de mediaan voor maandelijkse inkomsten na een jaar is minder dan 50 dollar. Dat moet blijken uit een analyse van RevenueCat, een veelgebruikte toolkit om abonnementen in mobiele apps te beheren.

Het rapport kijkt naar 29.000 apps en meer dan 18.000 ontwikkelaars. Samen genereren die 6,7 miljard dollar aan inkomsten, bij 290 miljoen abonnees. Maar voor de meeste van die apps zijn die inkomsten dus vrij klein. Amper 17,2% van de apps komen aan een inkomen van duizend dollar per maand, al is de kans groter dat ze nog groeien als ze dat punt halen. Zo’n 3,5% haalt de drempel van 10.000 dollar aan maandelijkse inkomsten. Wel zijn er verschillen in categorieën. Zo doen gezondheid- en fitnessapps het gemiddeld beter, terwijl apps rond productiviteit en reizen vaak minder inkomsten genereren.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content