Sharon Stone afgelopen maand op het filmfestival van Berlijn.
Foto: AP

Actrice Sharon Stone: "Ik werd onder druk gezet door producer Robert Evans om seks te hebben met tegenspeler"

De Amerikaanse actrice Sharon Stone zegt dat ze in de jaren 90 door producer Robert Evans onder druk werd gezet om seks te hebben met haar tegenspeler in de film 'Sliver'. Stone vertelde eerder al dat ze daartoe werd aangezet, maar ze heeft nu pas de namen van de producer en acteur onthuld. William Baldwin, de acteur om wie het gaat, ontkent de aantijgingen.

Actrice Sharon Stone bracht in 2021 haar memoires 'The beauty of living twice' uit. Daarin vertelde ze al dat ze bij de opnames van een film aangezet werd tot seks met haar tegenspeler. Wie haar toen onder druk zette en om welke acteur het ging, liet ze in het midden. 

Tot gisteren. In 'The Louis Theroux podcast' gaf Stone meer details. Het zou gaan om producer Robert Evans, die toen de productie-afdeling van Paramount Pictures leidde en in 1993 aan het hoofd stond van de productie van 'Sliver'. Evans werkte ook mee aan films als 'The godfather' en 'Rosemary's baby'. Hij overleed in 2019.

Ik was het probleem, omdat ik niet 'zoals een echte actrice' met hem naar bed wou

Sharon Stone, actrice

"Evans wandelde door zijn kantoor en vertelde dat hij met Ava Gardner (actrice, red.) had geslapen en dat ik hetzelfde moest doen met Billy Baldwin. Dat zou zijn prestaties verbeteren", vertelt Stone. "We zouden meer chemie hebben op het scherm en zo de film redden."

"Ik was zogezegd het probleem omdat ik zo gespannen was en niet 'zoals een echte actrice' met hem naar bed wou om zo de boel weer op de rails te krijgen." 

Baldwin ontkent

Daar klopt niets van, reageert Baldwin intussen op X. "Ik snap niet waarom Sharon zoveel jaar later over mij blijft praten? Is ze nog steeds verliefd op mij of is ze nog gekwetst omdat ik niet ben ingegaan op haar avances?"

"Ik zou zoveel over haar kunnen vertellen, maar ik heb altijd gezwegen. (...) Ik vraag me af of ik ook een boek moet schrijven en de vele verontrustende, kinky en onprofessionele verhalen over Sharon moet vertellen? Dat zou leuk kunnen zijn."

Ophefmakende uitspraken

Het is niet de eerste keer dat Sharon Stone ophefmakende uitspraken doet. Eerder vertelde ze dat haar borsten ongewild werden vergroot tijdens een borstreconstructie. Ze zegt ook dat ze in de acteurswereld werd bestempeld als 'een moeilijk persoon' en dat ze daardoor nooit meer een grote rol kreeg aangeboden na 'Casino'.

Voor haar rol in die film van Martin Scorsese uit 1995 werd Stone nog genomineerd voor een Oscar. Sindsdien is ze "een onzichtbare actrice" geworden, klaagt ze zelf aan.

Meest gelezen