Desi Bouterse© AFP

Surinaamse ex-president Desi Bouterse op opsporingslijst van Interpol

De Surinaamse ex-president Desi Bouterse staat op de opsporingslijst van de internationale politieorganisatie Interpol. Er is een ‘Red Notice’ uitgevaardigd tegen de 78-jarige politicus, waarmee wordt aangegeven dat hij wordt gezocht.

jvh
Bron: BELGA

Bouterse kreeg in zijn thuisland een gevangenisstraf van twintig jaar opgelegd voor zijn betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982. Toen zijn tegenstanders van zijn toenmalige regime gedood. De voormalige leider is nog voortvluchtig.

De Surinaamse autoriteiten waren in eigen land al op zoek naar Bouterse. Nieuwssite Waterkant berichtte dat het Openbaar Ministerie naar Interpol is gestapt voor de internationale opsporing.

Bouterse was in december na jarenlange juridische procedures definitief veroordeeld. Ook vier medeverdachten kregen celstraffen opgelegd. Drie van hen hebben zich later gemeld om hun straffen uit te zitten.

De ex-president kwam toen niet opdagen en ook zijn voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel verdween. Tegen de 71-jarige Dijksteel is eveneens een opsporingsverzoek uitgevaardigd door Interpol.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer