© rr, ATV

Parket vraagt aanhouding verdachten voor poging tot moord, verkrachting en foltering in Antwerpse gevangenis

Antwerpen -

Naar aanleiding van het zware geweldsincident in een cel van de Antwerpse gevangenis heeft het parket een onderzoeksrechter gevorderd om het onderzoek te leiden. “We vragen de aanhouding voor vijf mannen.”

sare

LEES OOK. Antwerpse gevangenen verkrachten en folteren celgenoot dagenlang: man in levensgevaar naar ziekenhuis

Vijf gedetineerden zouden een celgenoot dagenlang hebben verkracht en gefolterd, waarna het slachtoffer in levensgevaar naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De vijf celgenoten werden gearresteerd. Het labo ging ter plaatse voor een sporenonderzoek en de wetsdokter werd aangesteld om het slachtoffer te onderzoeken.

“De onderzoeksrechter werd in de loop van woensdagvoormiddag gevorderd om de precieze omstandigheden te onderzoeken”, klinkt het bij het parket. “We vragen de aanhouding voor vijf mannen. De feiten zijn gekwalificeerd als poging tot moord, verkrachting met verzwarende omstandigheid van foltering, foltering en mensonterende behandeling tegenover drie van hen. Voor de twee anderen wordt de kwalificatie schuldig verzuim weerhouden.” In de volgende fase zal de onderzoeksrechter oordelen over de aanhouding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen