De bloesems gaan bijna open
VRT Limburg

Sint-Truiden vraagt toeristen vroeger langs te komen om bloesems te zien

Sint-Truiden roept toeristen die de bloesems willen zien op om vroeger langs te komen dan normaal, want door de zachte winter zullen de fruitbomen sneller in bloei staan. De meeste toeristen hebben pas een B&B geboekt vanaf midden april, maar de stad raadt aan al vanaf begin april een verblijf te overwegen.

"We hebben een bloesembarometer, en die geeft aan dat de bomen veel vroeger in bloei zullen staan dan normaal, ongeveer 14 dagen vroeger", zegt schepen van Toerisme Peter Deltour (N-VA). "Dat komt omdat de winter al bijzonder mild is geweest en heeft natuurlijk te maken met de klimaatopwarming."

Toeristen zijn nog onvoldoende op de hoogte van het vroege bloesemseizoen"De meeste toeristen hebben pas midden april een B&B geboekt, terwijl de bloesems er al zullen zijn begin april. In het midden van de maand zijn ze dus wel op hun hoogtepunt, maar de kans is groot dat de bomen aan het einde van april al uitgebloeid zijn."

"We roepen toeristen dus op om ook een verblijf te overwegen aan het begin van de maand. Er valt hier trouwens heel veel te doen. Je kan picknickmanden bestellen om in de natuur te gaan eten, je kan fruitbedrijf Pipo bezoeken of een tour doen van de stad met de bus."

Voorlopig staan de bomen nog niet in bloei
VRT Limburg

Meest gelezen