David Legreve / BELGA
Volledig scherm
© David Legreve / BELGA

Vlaams minister-president Jambon (N-VA): "Er zijn privé-investeerders geïnteresseerd in Van Hool”

Er hebben zich al private partners gemeld die in het kapitaal van busbouwer Van Hool willen stappen. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in ‘Villa Politica’ en wordt bevestigd door het kabinet van minister van Economie Jo Brouns (CD&V). Maar het is wel nog te vroeg om nu al te zeggen dat Van Hool gered is van het faillissement, nuanceert Jambon.

62 reacties

  • Filip Vallenpint

    2 maanden geleden
    Wachten tot na de verkiezingen dan zal de echte oplossing komen voor de werknemers zoals in zoveel bedrijven zoals bij bpost en hun klantencontact bvb
  • Raphaël Defour

    2 maanden geleden
    Denk ook dat overname na faling de beste kansen geeft om het maximum te redden en zelfs hier bussen te blijven maken i.p.v. in Macedonië.
  • rik casteleyn

    2 maanden geleden
    Eerst faillisement daarna overnemen !!!!!!! Dan zijn de schulden weg van de wonderdokter . 400 miljoen schulden met een kapitaal van 700 miljoen dat kan zelfs de regering niet . Normaal 10 werknemers voor 1 bediende dus afdanking van bedienden want die doen niets .
  • Eric De Baeremaeker

    2 maanden geleden
    Geen bureaus bouwen maar bussen bouwen was het antwoord van de nieuwe kandidaat overnemer ( bedrijvendokter ) . Bureaucratie ten top in de grote bedrijven . 2 arbeiders voor 1 bediende is het in veel bedrijven . Zo zijn de productiekosten natuurlijk duur .
  • jan boden

    2 maanden geleden
    Pas na een faillissement zal Van Hool overgenomen worden want dan verdwijnen het sociaal passief en de schulden.