De carnavalsstoet is altijd kleurrijk, maar stelde dit jaar ook enkele problemen aan de kaak, zoals het verdwijnen van enkele bushaltes van De Lijn in Wijchmaal.© Peggy Bynens

Carnavalstoet van Begeleidingscentrum St. Elisabeth trekt door de straten van Wijchmaal

Wijchmaal -

De carnavalsstoet van Begeleidingscentrum St. Elisabeth trok woensdagnamiddag door de straten van Wijchmaal met achttien kleurrijke wagens. Daarin en rond liepen liefst 31 leefgroepen van zorggebruikers samen met hun begeleiders.

Peggy Bynens

Het afgelopen jaar gingen zorggebruikers en hun begeleiders op zoek naar materiaal om uit te delen. Alle deelnemers hadden dan ook voldoende snoep en knuffelbeertjes voor de carnavalsstoet. Daarnaast hebben ze de afgelopen maanden ook samen met de begeleiders versiering geknutseld en passende kledij uitgezocht.

“We hebben de hulp gekregen van een tiental carnavalsverenigingen en veel vrijwilligers die hun steentje bijdroegen”, legt Erwin Pellens van Begeleidingscentrum St. Elisabeth uit. “De jeeps en tractors die de wagens trokken, kwamen van sympathisanten uit de buurt.”

De carnavalstoet is altijd kleurrijk, maar stelde dit jaar ook enkele problemen aan de kaak, zoals het verdwijnen van enkele bushaltes van De Lijn in Wijchmaal. Dat deden de carnavalisten per fiets, maar ook in een treintje met de slogan: ‘Lukt het niet met de lijn, dan maar met de trein.’

Na de stoet trakteerde de werkgroep van Begeleidingscentrum St. Elisabeth de mooist en leukst verklede groep op een lekkere taart.

© Peggy Bynens

© Peggy Bynens

© Peggy Bynens

© Peggy Bynens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer