© BELGA

Tim Merlier schiet al voor de derde keer raak in Nokere: “Winnen op vijf kilometer van mijn deur? Da’s best leuk”

Net als de voorbij twee edities was het Tim Merlier die als eerste over de finish reed in Nokere. De renner van Soudal Quick-Step was uiteraard tevreden met zijn derde zege. ‘Dat ik drie keer op rij win is uiteraard fijn, maar ik ben vooral tevreden met mijn seizoenstart”, aldus Merlier.

Jens Jacobs

“Er was weinig organisatie in de finale. Ik was dan ook verrast dat ik nog in een goede positie kon komen om mijn sprint te rijden”, aldus Tim Merlier. “Dat heb ik te danken aan mijn ploegmaats.”

Ook de sprint was best hectisch voor de sprintbom van Soudal Quick-Step. “Pascal Ackerman deed nog een manoeuvre, waardoor Jonas Rickaert moest uitwijken en ik hem daardoor raak. Hopelijk is hij oké. Het was best een zware valpartij, denk ik. Door dat manoeuvre lag mijn ketting er even af. Ik was dan ook even in paniek en riep mijn ploegmaats dat ze moesten stoppen omdat ik niet mee was. Maar ik kreeg hem er gelukkige meteen terug op. Toen kwam ik in de slipstream en kon ik net als vorig jaar van ver mijn sprint inzetten. Dat ik drie keer op rij win is uiteraard fijn. Maar ik ben vooral tevreden met mijn seizoenstart. Het is alweer mijn zesde zege van het seizoen.”

“Winnen op zo’n vijf kilometer van mijn deur, is best leuk. Maar vooral de aanwezigheid van mijn zoontje Jules is leuk, het is de eerste keer dat hij erbij is en dat maakt het best emotioneel. Ik moest bijna huilen.”

“Of ik niet ooit moet mikken op Milaan-Sanremo? Nee, met jongens zoals Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar en Wout van Aert aan de start, is het te lastig voor een sprinter zoals ik om daar te winnen.”

© BELGA

Jasper Philipsen baalt: “Die kasseien zijn verschrikkelijk”

“Ik kwam om te winnen, maar ben wel tevreden met het gevoel”, aldus Jasper Philipsen, die tevreden moest zijn met de derde plek. “Mijn sprint liep niet als gepland, maar dat is nu eenmaal zo. We kwamen met heel veel snelheid toe aan de Nokereberg, maar ik verloor helemaal het momentum. Toen Tim ging, zat ik niet goed en moest ik meteen enkele lengtes toestaan. Die kreeg ik niet meer dicht, het is nu zo. Die kasseien zijn verschrikkelijk, daar kan ik mijn snelheid niet echt kwijt. Dat was in het verleden ook al zo.”

“Dit soort wedstrijden koers ik graag. Het niveau ligt hier hoog. Dit geeft in ieder geval vertrouwen voor Sanremo en de komende wedstrijden. Het gevoel zit goed.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer