Poetin tijdens het interview op de Russische staatstelevisie.
Volledig scherm
Poetin tijdens het interview op de Russische staatstelevisie. © Reuters

KIJK. Poetin zegt dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog: “Wapens zijn er om ze te gebruiken”

Vladimir Poetin (71) waarschuwt er in een interview op de Russische staatstelevisie voor dat Rusland klaar is voor een nucleaire oorlog met Oekraïne. “Wapens zijn er om ze te gebruiken”, zo klinkt het in niet mis te verstane woorden. Westerse leiders omschrijft hij in hetzelfde interview als “vampieren” met een “voorliefde voor mensenvlees”.

73 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Door dwaze acties van het westen zal die oorlog escaleren volgens het Kremlin verhaal. Er is een heel eenvoudige oplossing. Zijn interntionaal onwettige en zinloze invasie in Oekraïne stopzetten en terug opkrassen. Als men geen oorlog voert kan die ook niet escaleren.
  • Philippe De Naeyer

    2 maanden geleden
    Ik hoor hem vooral zeggen dat er nooit een aanleiding is geweest om deze te gebruiken en dat in de directe toekomst niet ziet veranderen. Wel zegt hij dat hij de wapens heeft en ze zal gebruiken indien nodig. Wat een paniekzaaierij weer van de westerse media, alles doen ze eraan om hem in een slecht daglicht te plaatsen. Europa is veel minder heilig dan het zichzelf voordoet.
  • Danny Damiaens

    2 maanden geleden
    Volledig met u eens Mouton,wie een zot in het nauw drijft al bijna 20 jaar weet dat deze zot rare toeren kan uitsteken!Europa moet stoppen met hun eigen bezittingsdrang,ze kunnen hun eigen problemen nog niet oplossen!
  • monique bolen

    2 maanden geleden
    Jurgen Mouton, de landen die nu aansluiten bij de Nato doen dit omdat ze de dreiging voelen van een zot die landsgrenzen en zijn eigen grenzen niet kent, hij heeft de Krim genomen en wil nu het gehele land wat is het volgende land? Zijn drang en grootheidswaanzin om Rusland weer uit te breiden naar het vroegere Oostblok is groot, maar hij moet aanvaarden dat gros van de landen en zijn bevolking niet terug willen naar een leven dat hen de vrijheid ontneemt.
  • jos duriau

    2 maanden geleden
    Bluffen is nu eenmaal een Russische eigenschap .
  1. Ervaring in Syrië en bedreven in desinformatie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt
    PREMIUM
    8

    Ervaring in Syrië en bedreven in desinforma­tie: dit is de generaal die Oekraïne met chemische wapens belaagt

    De Amerikaanse autoriteiten betichten Rusland nu formeel van het gebruik van chemische wapens in Oekraïne. En ze openbaren ook wie daar volgens hen mee bezig is. Het blijken boswachters te zijn die stropers werden. Want het is een legereenheid die officieel alleen maar dient om de eigen soldaten tegen die wapens te beschermen. Ze wordt geleid door luitenant-generaal Igor Kirillov. Die was ook al in Syrië actief. Wat deed hij daar? En waarom schreef hij in een vakblad over stiekeme testen in een Californisch lab? “Ze experimenteren daar met het coronavirus.”
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.