Vlaamse klassieker kost tweede afvaller de kop in ‘Celebrity masterchef Vlaanderen’: “Misschien sta ik hier ooit terug als winnaar”

Biefstuk-friet, simpeler wordt het niet in de keuken. Zou je denken, want de BV’s van ‘Celebrity masterchef Vlaanderen’ beten hun tanden erop stuk. Eén van hen moest als tweede het programma verlaten.

“Ik heb me gesmeten, alles gegeven. Maar het was niet goed genoeg. Dat wist ik misschien al een beetje op voorhand.” Op het hockeyveld werd Thomas Briels (36) Olympisch kampioen, maar in Masterchef eindigt de ex-atleet voorlaatste, nadat komiek Gunter Lamoot al afviel. Deze keer maakten de BV’s een Vlaamse klassieker: een biefstuk met frieten. De jury gaf eigenhandig een masterclass, maar een slechte bearnaisesaus en te veel chaos kostten Briels de kop.

“Ik had die saus thuis al eens gemaakt, maar daar zit je op je gemak. Hier vecht je tegen tijd en stress. Dan maak je fouten”, aldus Briels. De jury verweet de hockeykampioen een gebrek aan structuur. “Ik snap hun reactie. Het zijn topchefs, ze zijn het allerhoogste niveau gewoon. Zo gaat het ook in de sport: als je niet goed presteert, dan ga je naar de kant.”

LEES OOK. Liesa Naert zorgt voor rookwolk in ‘Masterchef’, jurylid Michaël kan er niet mee lachen: “Voelde mij op de vingers getikt”

(lees verder onder de foto)

De ‘Masterchef’-jury verweet Thomas Briels een gebrek aan structuur.© Play4

Samen met Serine Ayari en Liesa Naert speelde Briels de eliminatieronde. Zijn gemarineerde kip viel in de smaak, maar toch moest hij naar huis. “Ik moet mijn schoonbroer bedanken: hij marineert zijn kip altijd in honing en sojasaus. Heel lekker. En opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik ga dus blijven trainen. En ik ben blij dat ik in Masterchef een ode heb kunnen brengen aan mijn moeder, met een gerecht uit Portugal. Sinds haar pensioen woont ze daar.”

“Ik heb veel geleerd van de chefs”, zegt Briels nog. “En wie weet: het duurde tien jaar om Olympisch kampioen te worden, dus misschien sta ik binnen tien jaar terug in de Masterchef-keuken als winnaar. Al zal mijn vriendin me nog tips moeten geven bij het dresseren.” 

LEES OOK. De nobele onbekende van ‘Celebrity masterchef’: “Op de toneelschool werd ik vriendelijk verzocht meteen te vertrekken”

(dvg)

© Play4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER