Feest in Bilbao waar Antwerpenaar Thijs De Ridder zich plaatst voor de halve finale van de FIBA Europe Cup.

Basketbal FIBA Europe Cup kwartfinale

Belgian Lion en ex-Giant Thijs De Ridder naar halve finale FIBA Europe Cup

Antwerpen -

Knappe prestatie van Belgian Lion en Thijs De Ridder (21) met Bilbao. De ex-Giant plaatste zich met de Spaanse ploeg voor de halve finale van de FIBA Europe Cup. “Onze ambitie is deze Europese beker te veroveren,” aldus De Ridder.

Patrick Ceulemans

Vorige week had Bilbao in de Poolse hoofdstad Warschau de heenwedstrijd van de kwartfinale van FIBA Europe Cup nog met 83-64 verloren. In de eigen Bilbao Arena stond het dus voor een zware opgave en moest het minstens met twintig punten winnen om zich te kwalificeren. Bij de rust had de Spaanse ploeg versus Warschau al een 48-32 bonus beet en na drie kwarts flikkerde er een 57-37 voorsprong op het scorebord. In het slotkwart nam Bilbao na een schitterende prestatie verder afstand en werd uiteindelijk met 81-53 gewonnen en plaatste het zich door de grote poort en in een uitzinnige sfeer voor de halve finale. Thijs De Ridder tekende voor 4 punten en 5 rebounds. “Wij gaan vol voor een stek in de finale. Onze ambitie is de FIBA Europe Cup winnen. Dan zijn we volgend seizoen gekwalificeerd voor de Champions League,” zegt Thijs De Ridder. Vorig seizoen verliet de 21-jarige en 2m03 grote power forward Telenet Giants Antwerp. Hij won de Belgische Cup, speelde de titelfinale en werd op de Basketball Awards verkozen tot Belofte en Beste Zesde Man van het Jaar van de BNXT League. De Ridder tekende een contract van twee seizoenen bij Bilbao met een optie op een extra jaar. In de halve finale (27 maart, 3 april) neemt Bilbao het tegen Chemnitz op, de huidige leider in de Duitse BBL. Bilbao opent in eigen huis. De tweede halve finale gaat tussen het Turkse Bahcesehir Istanbul en het Italiaanse Varese. De finale van de FIBA Europe Cup, ook met een heen- en terugwedstrijd, gaat door op 17 en 24 april.

Thijs De Ridder gaf enkele weken geleden nog de symbolische opworp bij een wedstrijd van Telenet Giants Antwerp met ploegmaats bij de Belgian Lions en tevens ex-Giants Ismael Bako en Vrenz Bleijenbergh.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer