Echtelijke ruzie loopt uit de hand: vrouw raakt zwaargewond, man probeert daarna uit het leven te stappen: “Ik belde nog aan, toen werd het stil”

© Joerie Dewagenaere

Gullegem -

Afgelopen weekend raakte een vrouw zwaargewond na intrafamiliaal geweld. Dat raakte nu pas bekend. De feiten speelden zich af in de woning in de Kleine Ieperstraat in Gullegem. De man probeerde na de feiten uit het leven te stappen. Een buurman hoorde zaterdagnacht nog een hevige ruzie.

Joerie Dewagenaere

Niets deed vermoeden dat er achter de gevel van een villa in de anders zo rustige Kleine Ieperstraat in Gullegem zich zo’n drama zou afspelen. De nacht van zaterdag op zondag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een medische interventie na intrafamiliaal geweld. (lees verder onder het kadertje)

De hulpverleners troffen er een zwaargewonde vrouw en man aan in de woning. Ze werden ter plekke verzorgd en dan beiden naar het ziekenhuis overgebracht. De man en vrouw verkeren niet in levensgevaar, maar verblijven wel nog in het hospitaal.

Huis verzegeld

Uit het eerste onderzoek blijkt dat een ruzie tussen het koppel uit de hand is gelopen. De man, M.L. (59), zou zijn 52-jarige vrouw hebben aangevallen. Daarna probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.

Buurman Mike Planckaert hoorde zaterdagnacht tumult maar toen hij ging aanbellen werd het stil. “Ik dacht dat de ruzie gaan liggen was.”© Joerie Dewagenaere

De federale politie onderzocht de woning zondagvoormiddag op sporen. Daarna werd het huis verzegeld. Pas dan begon het nieuws ook in de straat door te sijpelen. “Ik had niks gehoord of gezien. Pas toen ik de zegels zag hangen, wist ik dat er iets niet pluis was”, vertelt één buurvrouw.

Tumult

Mike Planckaert, die in het aanpalende huis woont, viel ook uit de lucht. Al had hij zaterdagnacht tumult gehoord. “De muren zijn hier dun, dus je hoort dat wel. Deze keer laaide de ruzie wel erg hoog op. Het was toen drie uur ’s nachts en was wat ongerust. Ik ben gaan aanbellen, maar dan werd het stil. Ik dacht dat de ruzie gaan liggen was”, vertelt hij.

Dat het zo kon escaleren, dat had ook Mike nooit kunnen voorspellen. “Ik woon hier net als hen al 27 jaar. Ze hebben een onberispelijke reputatie. Als ze buiten kwamen zagen ze er altijd goed uitgedost uit. Er was wel af en toe een discussie, maar waar had je dat niet? Dat de man de baas was in huis, dat was wel zo, maar om dan zo te escaleren, neen.”

De politie verzegelde de garagepoort.© Joerie Dewagenaere

De woning werd verzegeld door de politie.© Joerie Dewagenaere

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen