Het zal voor Xavi Folguera bij één seizoen Lindemans Aalst blijven, de Andorrees moet vertrekken. “Ik geef toe dat mijn start niet denderend was, maar daarna haalde ik toch een meer dan behoorlijk niveau.”© Gregory Van Gansen

VOLLEYBAL Champion PLAY-OFF: Haasrode Leuven - Lindemans Aalst (Zondag om 18 uur) 

Spelverdeler Xavi Folguera neemt afscheid van Lindemans Aalst: “Ik heb mijn job gedaan”

AALST -

Lindemans Aalst staat voor zijn zwaarste week in de play-offs. De Ajuinen openen zondagavond (18 uur) in Leuven. Daarna volgt op woensdag de uitmatch bij Maaseik en zondag het duel in Roeselare.

Stefan Geeroms

“Dat wordt niet van de poes”, zegt spelverdeler Xavi Folguera. “Maar wij zijn er klaar voor. Iedereen is fit en op training wordt goed gewerkt. Tot nu hebben wij ook geen enkele reden om ontevreden te zijn. Misschien zat er tegen Roeselare wel meer, in maar het is niet voor niets de beste ploeg van België.”

Aalst ligt dus nog steeds op finalekoers, al willen ze daar in Schotte niet direct van horen. Folguera: “Nee, aan de finale denken wij bijlange nog niet. Wij bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Ons eerste doel is in de top vier eindigen. Die plaats geeft recht op een Europees ticket. Valt er meer uit de bus, dan is dat natuurlijk leuk meegenomen en dan zullen we er ook volop voor gaan.”

Die stek in de top vier kan Aalst haast niet meer ontglippen, want zowel Waremme als Menen zijn al zo goed als uitgeteld. Volgend seizoen kunnen de supporters in Schotte dus weer genieten van Europees volleybal. Pakt Aalst zondagavond de drie punten, dan is ook Leuven uit de titelkoers geslagen. Het verschil tussen de twee ploegen zal dan al zes punten bedragen.

In de competitie ging Haasrode Leuven twee keer zwaar de boot in tegen Lindemans Aalst. “Dat wil nu niks meer zeggen”, pareert Folguera. “VHL heeft een moeilijke periode gekend, maar won in deze play-offs net als wij al van Menen en Waremme. Zij zitten weer op het goede spoor en met Hendrik Tuerlinckx hebben ze een afwerker in hun ploeg die altijd gevaarlijk kan toeslaan.”

Voor Lampros Pitakoudis wordt het zondagavond alvast een speciale wedstrijd. De Griekse middenman verdedigt volgend seizoen immers de Leuvense kleuren. ”Momenteel ligt mijn focus nog helemaal bij Aalst”, zegt de Griek. “Mijn transfer zal dus geen rol spelen. Ik ben in Aalst prima ontvangen en beleefde al een goed seizoen. Dat wil ik dan ook in schoonheid afsluiten.”

Geen plaats meer voor Folguera

Alvaro Gimeno was dan weer in beeld bij Roeselare, maar die transfer gaat niet door. De Spaanse hoofdaanvaller blijft dan ook een seizoen langer in Schotte. Ook hoekspeler Berre Peters, libero Bert Dufraing en Hiago Crins verlengen hun contract. Aalst trok ook al een nieuwe spelverdeler aan, de 22-jarige Spanjaard Lucas Lorente Lopez. Voor Xavi Folguera is er volgend seizoen dus geen plaats meer bij de Ajuinen. “Dat is zo”, aldus de 35-jarige Andorrees. “Het zal bij één seizoen blijven. Ik geef toe dat mijn start niet denderend was, maar daarna haalde ik toch een meer dan behoorlijk niveau. Ik wil nog in schoonheid eindigen en zeggen dat ik mijn job gedaan heb.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer