Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jasper Philipsen wint Milaan-Sanremo na nipte sprint en pakt zo z'n eerste Monument

Jasper Philipsen (26) heeft Milaan-Sanremo gewonnen. Onze landgenoot overleefde op de Poggio en maakte op de Via Roma het werk van ploegmaat en wereldkampioen Mathieu van der Poel knap af. Michael Matthews werd op enkele centimeters tweede, Tadej Pogacar - die de finale kleurde, maar niet naar z'n hand kon zetten - mocht als derde mee het podium op.

102 reacties

  • jozef heylen

    2 maanden geleden
    Lucien Mertens , als mathieu zijn koers steeds moet afstellen op wout zou hij niet het palmares hebben dat hij nu heeft , in verre van zelfs. Mathieu reed niet enkel het gat dicht op pogi . Hij reed een lead out van 2 km voor jasper die het grandioos afronde
  • Matty Tans

    2 maanden geleden
    Wat een mooie bescheidde renner is Jasper Philipsen zonder veel commentaar . Van Ik bestaat niet bij hem maar goed dat de calimero IK er niet bij was hadden wij weeral een commentaar gehoord . Gefeliciteerd Jasper
  • Luc Steenmans

    2 maanden geleden
    De VDP haters zijn er ook weer....tja...als Remco niet meedoet moeten.de VA fans iemand anders zoeken hé...
  • Lucien Mertens

    2 maanden geleden
    Ik heb vooral een Mathieu gezien die op dezelfde muur botst als Wout als die de laatste gaten dicht rijdt. Moest je rustig kunnen meegaan stijgen je winstkansen, als iedereen van je verwacht dat je de kastanjes uit het vuur haalt dalen ze, het is niet moeilijk, het is gemakkelijk. Gezien hoe scherp Pogaçars sprint nog was? Denk dat Mathieu het héél spijtig vindt dat Wout er niet bij was.
  • Joeri Hermans

    2 maanden geleden
    Ik heb MVDP Jasper niet zien terugbrengen in zijn wiel, hij wou zelf winnen door het gat dicht te rijden. Alle credits voor Jasper die het hier zelf gedaan heeft. Is meegekomen met de achtervolgende groep en wint zonder leadout uit eigen ploeg de sprint.