Insigne van het Siberisch Bataljon (links) en de leider van die pro-Oekraïense militie Vladislav Jegorovitsj Ammosov.
Volledig scherm
PREMIUM
Insigne van het Siberisch Bataljon (links) en de leider van die pro-Oekraïense militie Vladislav Jegorovitsj Ammosov. © Telegram

Siberisch Bataljon rekruteert Russische minderheden en vecht voor Oekraïne: “Ik hoop echt dat Rusland uiteenvalt”

Er is een nieuwe groep van Russen opgestaan die aan de kant van Oekraïne vecht. Al worden ze liever geen Russen genoemd. Ze behoren tot de vele minderheden die Rusland telt en hebben zich verenigd in het Siberisch Bataljon. Dat nam deze week ook deel aan de vijandigheden in het Russisch grensgebied. Hun leider diende vroeger in de meest gevreesde veiligheidsdienst van Vladimir Poetin. Wat bezielt hem dan? En hoe zeker zijn de Oekraïners dat hij te vertrouwen is?

27 reacties

  • Patrick Leunens

    3 weken geleden
    er zullen nog meer groepen gevormd worden en dat heeft Poetin enkel aan zichzelf en zijn dictatuur te danken , lang zal het niet duren voor er effectief oorlog op Russische gebieden zullen komen , burgers zullen weer de eerste slachtoffers zijn
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 maanden geleden
    Stel dat het huidig resterende Rusland uit het voormalig USSR volledig uiteenvalt. Wie gaat dan de plak zwaaien over die gebieden?
  • Chris Verstraete

    2 maanden geleden
    Dat Rusland de oorlog moet verliezen is duidelijk en noodzakelijk!! Maar daarom moeten de Europese leiders dit niet steeds openbaar (mondiaal) verklaren. Dit maakt Poetin nerveus en totaal onvoorspelbaar. Beter zouden ze blijven herhalen dat hij verantwoordelijk is voor de oorlog en zich uit Oekraïne moet terug trekken.
  • Thomas Boulange

    2 maanden geleden
    Aan voorgaande reacties: het siberisch legioen betekent niet dat de bevolking van siberie tegen rusland is maar is zo genoemd omdat iedereen die tegen de politiek van het kremlin zijn naar siberie werden gestuurd.
  • MARTINA HEREMANS

    2 maanden geleden
    zeker weten dat Poetin verslagen wordt door zijn eigen volk