De Bruyne viert zijn doelpunt© REUTERS

Kevin De Bruyne ziet 100e interland uitgesteld worden: liesblessure gooit roet in het eten

Kevin De Bruyne mist de komende interlands van België door liesklachten. De 32-jarige speler van Manchester City leek, na een jaar afwezigheid door onder meer een hamstringblessure, op 23 maart tegen Ierland eindelijk zijn honderdste duel voor de Rode Duivels te kunnen gaan spelen.

Jarne Muysewinkel
Bron: De Telegraaf

Bondscoach Domenico Tedesco wil echter geen risico nemen met zijn vedette: „We geven hem liever de tijd om goed te herstellen bij City en kunnen hem dan zo klaarkrijgen voor het EK. We kunnen geen risico nemen met een speler, zeker niet met Kevin”, lichtte Tedesco toe. De middenvelder werd afgelopen weekend in de topper tegen Liverpool (1-1) twintig minuten voor tijd gewisseld.

Guardiola hoopt om zijn architect op het middenveld zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Het volgende competitieduel van The Citizens is namelijk tegen titelrivaal Arsenal. Met acht doelpunten in veertien wedstrijden tegen Arsenal, toonde De Bruyne eerder al aan hoe belangrijk hij kan zijn. Het bekerduel tegen Newcastle komt alvast te vroeg voor de Belg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer