Onderzoekster Elke Wollants trekt aan de alarmbel nadat haar team het mazelenvirus aantrof in het Brusselse rioolwater.
Volledig scherm
Onderzoekster Elke Wollants trekt aan de alarmbel nadat haar team het mazelenvirus aantrof in het Brusselse rioolwater. © Getty Images/Science Photo Libra / Joel Hoylaerts / Photo News

Onderzoekers van KU Leuven trekken aan alarmbel na vondst van mazelenvirus in Brusselse rioolwater

“We zitten met een groot probleem en vaccineren, vaccineren en vaccineren is de enige oplossing.” Onderzoekster Elke Wollants van het Rega-instituut trekt aan de alarmbel. Uit analyses van rioolwater door haar team blijkt dat het mazelenvirus zich verspreidt in Brussel. “Ik kan niet genoeg beklemtonen hoe gevaarlijk deze ziekte is, er overlijden mensen aan.”

3 reacties

  • Tineke Jansen

    2 maanden geleden
    Aan wie vragen stelt over vaccinatiekaartjes van 30-40 jaar terug: via bloedtesten kun je laten nakijken of je voldoende antistoffen hebt om beschermd te zijn en te blijven tegen bepaalde ziektes. Vraag het na bij je huisarts.
  • Joost Neirinckx

    2 maanden geleden
    Met dank aan alle ouders die het nut niet inzien van vaccineren. A.u.b. laat uw kinderen vaccineren met alles wat maar mogelijk is, nee ze worden daar niet ziek van, hooguit een dagje koorts en wat slapjes. Daarin tegen zijn ze dan wel beschermd tegen deze vreselijke ziektes. Mazelen bijvoorbeeld kan zich ook op de hersenen zetten met meestal dodelijke afloop.
  • Lieven Verbeke

    2 maanden geleden
    Waar kan je uw vaccinatieschema opvragen ? Huisdokters kunnen veelal niet aan de informatie van 30 of 40 jaar terug ?