Léon Semmeling werd 84 jaar oud© Getty Images

Voormalig Rode Duivel en Standard-legende Léon Semmeling (84) overleden

Gewezen Rode Duivel en Standard-legende Léon Semmeling is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen de Belgische voetbalbond KBVB en Standard donderdag.

Jarne Muysewinkel
Bron: BELGA

De voormalige rechterflankspeler droeg 35 keer het shirt van de nationale ploeg en maakte daarin twee doelpunten. Hij nam met de Rode Duivels deel aan het WK van 1970 in Mexico en het EK van 1972 in eigen land.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Pétit Leon” gaat de geschiedenis in als een icoon van Standard. Tussen 1959 en 1974 speelde Semmeling 449 wedstrijden voor de Rouches en vond daarin 73 keer de weg naar de netten. Hij werd met de Luikenaars vijf keer landskampioen (1961, 1963, 1969, 1970 en 1971) en veroverde twee keer de Beker (1966 en 1967).

“Hij miste zelden een wedstrijd van de club van zijn hart op Sclessin en zal uiteraard voor eeuwig in het geheugen gegrift staan bij tal van supporters en leden van onze club”, reageert Standard op het overlijden. “Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten aan wie we ons oprecht medeleven willen betuigen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik