De xtc-expo opent pas op 14 april maar ligt nu al onder vuur© IF

Veel kritiek op ‘winkel’ met xtc: “Stad normaliseert druggebruik met belastinggeld”

Gent -

Nog voor de opening volgende maand krijgt de xtc-expo kritiek uit politieke hoek. Jong N-VA is vooral verontwaardigd dat de Stad Gent de expo steunt met een subsidie van 2.000 euro.

Geert Neyt

Tussen 14 april en 15 mei zullen geïnteresseerde bezoekers in een leegstaand pand in de Gentse binnenstad kunnen deelnemen aan een publieksexperiment dat wil onderzoeken hoe en of de productie en verkoop van xtc-pillen uit de criminele illegaliteit kan worden gehaald. Maar nog voor de opening van de xtc-expo reageert de plaatselijke afdeling van Jong N-VA verontwaardigd op het initiatief.

“Snuiven en slikken wordt nu al te vaak geassocieerd met jong en succesvol zijn. Daartoe bijdragen met een dergelijk evenement, is schuldig verzuim”, aldus criminoloog en jongerenvoorzitter van N-VA Gent Mathieu Cockhuyt.

Dat de expo, die wordt georganiseerd door een vzw, ook een financieel steuntje ontving van de Stad Gent, vindt Jong N-VA onverantwoord. “Het normaliseren van drugs is nooit een oplossing. En al zeker niet met belastinggeld. Dat geld kon beter worden gebruikt voor een preventie of een sensibiliseringscampagne.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer